Excelsior houdt FC Twente op brilstand

Foto: Excelsior houdt FC Twente op brilstand

De Eredivisie-wedstrijd van zaterdagavond tussen Excelsior en FC Twente in het Van Donge & De Roo Stadion in Kralingen is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. Na een goede eerste seizoenshelft werden de prestaties van de gasten uit Enschede steeds wisselvalliger en die trend kreeg een nieuw hoofdstuk in Rotterdam.

Stijn van Gassel Excelsior-held tegen FC Twente

Zijn laatste twee duels won de ploeg van oefenmeester Ron Jans wél, waaronder dat met AZ, maar tegen Excelsior werd er dus weer puntenverlies geleden. Overigens was Twente wel de betere partij in het Van Donge & De Roo Stadion; de Tukkers schoten op doel en nog een keer op doel, en nog een keer. Liefst 24 keer nam Twente de goal van keeper Stijn van Gassel onder vuur…

Excelsior stichtte juist heel erg weinig gevaar en speelde vooral op de counter. Van alle spelers op het veld maakte de bovengenoemde Van Gassel dan ook de meeste indruk. Eerder deze week werd hij tot captain gepromoveerd na de rel rond zijn ploeggenoot Redouan El Yaakoubi en het OneLove-statement (“Noch Excelsior Rotterdam, noch Redouan el Yaakoubi discrimineert of distantieert zich van welke bevolkingsgroep dan ook. Dat dit beeld ontstaan is betreuren we ten zeerste, iets wat we overigens ook zeker onszelf kwalijk nemen”, aldus de Kralingers).

Als captain excelleerde Van Gassel dus en dankzij de uitstekende reddingen van de goalie bleef het 0-0 in Rotterdam. Een bittere pil voor Twente, dat natuurlijk had kunnen profiteren van het puntenverlies van AZ, dat eerder op zaterdag gelijkspeelde tegen sc Heerenveen (1-1).

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie