‘Eredivisie-drama dreigt voor Feyenoord’

Foto: ‘Eredivisie-drama dreigt voor Feyenoord’

Feyenoord staat met één been in de finale van de Conference League dankzij de 3-2 overwinning op Olympique Marseille. In Frankrijk moet de klus worden afgemaakt, maar volgens De Telegraaf dreigt in eigen land een doemscenario.

Ondanks de Europese belangen krijgt Feyenoord zondag maar twee uren en een kwartier extra rust voor het duel met Fortuna Sittard. Trainer Arne Slot deelde donderdagavond een sneer uit aan de KNVB. “De importantie voor Feyenoord mag ook niet onderschat worden. De club staat derde op respectabele afstand van Ajax (elf punten) en PSV (zeven punten) waardoor kwalificatie voor de Champions League lastig, zo niet onmogelijk wordt”, schrijft Valentijn Driessen.

“Maar achteromkijkend volgt de concurrentie met FC Twente en AZ op kleine achterstand: drie en zes punten”, vervolgt Driessen. “Het scheelt nogal of je als derde of vierde eindigt in de Eredivisie. Of vijfde, want dan moet je aantreden in de play-offs om Europees voetbal. Wie derde wordt, neemt het bekerticket over van bekerwinnaar PSV en plaatst zich voor de play-offs in de Europa League en is verzekerd van Europees voetbal.”

De nummer vier speelt in de voorrondes van de Conference League, waar de nummer vijf play-offs moet spelen. “Dus staat er voor Feyenoord veel op het spel in de ontmoeting met Fortuna Sittard en dan wacht drie dagen na de return in Marseille de zware opdracht om in De Kuip PSV van het lijf te houden”, zo vervolgt De Telegraaf-journalist. “Plaats drie is dus allerminst een gelopen koers voor de halvefinalist van de Conference League. Het zou daarom wrang zijn als Feyenoord nationaal de rekening krijgt gepresenteerd voor het internationaal goed presteren.”

TIP: Eindigt Fortuna-Feyenoord in een gelijkspel? De odd is 5.15!

Gaat dat gebeuren?

  • Ja
  • Nee
440+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie