Engeland wint kraker van Italië

Foto: Engeland wint kraker van Italië

Engeland is donderdagavond voortreffelijk uit de startblokken geschoten in de EK-kwalificatiefase. De manschappen van Gareth Southgate boekten een 1-2 overwinning op Italië.

Record voor Harry Kane

Engeland zal ongetwijfeld met revanchegevoelens zijn afgereisd naar Napels. The Three Lions verloren de EK-finale van 2021 na strafschoppen van Italië, waardoor er nog een rekening openstond. Al na dertien minuten resulteerde de Britse dadendrang tot de openingstreffer. Na een hoekschop viel de bal voor de voeten van Declan Rice, die de 0-1 tegen de touwen schoot.

Harry Kane verdubbelde de voorsprong van Engeland door een strafschop te verzilveren. Een bijzondere treffer voor de spits van Tottenham Hotspur, die zich met 54 doelpunten nu topscorer aller tijden mag noemen van Engeland. Eerder had Kane het record al geëvenaard. Zijn teamgenoot Jack Grealish had de feestvreugde nóg groter kunnen maken, maar hij kreeg de bal niet in het lege doel.

In de tweede helft nam de suprematie van Engeland af. Mateo Retegui nam de aansluitingstreffer voor zijn rekening namens Italië, dat de eindfase zelfs een numeriek voordeel kreeg na een tweede gele kaart voor Luke Shaw. Gescoord werd er echter niet meer in de herhaling van de EK-finale van 2021. Overigens won Noord-Macedonië in Groep C met 2-1 van Malta.

Groep H: Denemarken wint van Finland

Het Scandinavische onderonsje is een prooi geworden voor Denemarken, dat Finland in de slotfase op de knieën kreeg: 3-1. De getalenteerde spits Rasmus Højlund nam alle drie de treffers voor zijn rekening. Tussendoor maakte FC Groningen-speler Oliver Antman de gelijkmaker.

Noord-Ierland gaat na de eerste speeldag aan kop in deze groep. De Noord-Ieren boekten gelijktijdig een 0-2 overwinning op het veld van San Marino. Eerder op de dag won Slovenië al met 1-2 bij Kazachstan.

Groep J: Ronaldo laat zich gelden

Portugal is uitstekend uit de startblokken geschoten in de kwalificatie voor het EK van 2024. Na treffers van João Cancelo en Bernardo Silva zorgde Cristiano Ronaldo met een dubbelslag voor de 4-0 eindstand tegen Liechtenstein. Met zijn optreden noteerde de steraanvaller voor een nieuw wereldrecord: 197 interlands.

Portugal neemt dankzij deze overwinning de leiding in Groep J. Bosnië & Herzegovina won ook ruim, met 3-0 van IJsland. Slowakije en Luxemburg hielden elkaar daarentegen op 0-0.

Moet Kane na dit seizoen een transfer maken?

  • Ja
  • Nee
46+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie