Leermeester Noppert: “Eén grote ’maar'”

Foto: Leermeester Noppert: “Eén grote ’maar'”

Andries Noppert lijkt maandag tegen Senegal het doel te mogen verdedigen op het WK. De goalie van sc Heerenveen lijkt de Oranje-strijd in zijn voordeel te hebben beslist, maar makkelijk was diens route niet.

Noppert slaagde niet in de jeugdopleiding van Heerenveen en vertrok in 2014 naar NAC Breda. In Brabant kreeg hij te maken met Jelle ten Rouwelaar. “Andries was nuchter en leergierig”, kijkt zijn toenmalige leermeester terug in De Telegraaf. “Hij werkte hard, je kon alles tegen ’m zeggen. Er was alleen één grote ’maar’: Andries hing weleens de clown uit. Ik heb daar toen met hem over gesproken. Kijk, een goede sfeer is belangrijk, maar profvoetbal is business. Je moet presteren.”

Ten Rouwelaar adviseerde NAC om Noppert te behouden met het oog op diens potentie. Na twee anonieme seizoenen kreeg de jonge Fries een kans onder de lat, maar een dramatische Eredivisie-start werd hem fataal. “Het publiek begon te morren, ook richting Andries. Er was veel druk. We besloten Andries te wisselen”, zo herinnert Ten Rouwelaar zich.

“Ik was toen nog niet zo lang keeperstrainer. Had weinig ervaring in die rol. Als ik erop terugkijk, had ik Andries toen meer moeten beschermen”, erkent Ten Rouwelaar.

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Noppert onder de lat in Qatar?

  • Ja, natuurlijk
  • Nee, niet aan beginnen
293+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie