‘Drastische Ajax-maatregel op komst’

Foto: ‘Drastische Ajax-maatregel op komst’

Momenteel is Steven Bergwijn nog captain van Ajax, maar het is absoluut geen gegeven dat hij dat volgende week nog steeds is. Volgens De Telegraaf gaat John van ‘t Schip, die het stokje volgende week hoogstwaarschijnlijk overneemt van interim-trainer Hedwiges Maduro, zich buigen over de aanvoerderskwestie in Amsterdam.

Steven Bergwijn aanvoerder af bij Ajax?

“In de dagen na PSV-Ajax wil de Amsterdamse club John van ’t Schip presenteren als de coach die het seizoen afmaakt”, aldus het dagblad. “Hij zal zich dan ook buigen over de vraag of Bergwijn eerste aanvoerder blijft onder zijn bewind of dat de aanvaller van die verantwoordelijkheid wordt verlost en hij kiest voor iemand anders.”

PSV-uit in Philips Stadion

Zondag zit Maduro nog op de bank in het Philips Stadion en het is de vraag of hij over een fitte selectie kan beschikken. Bergwijn is vermoedelijk wel van de partij, ondanks dat hij geblesseerd uitviel tegen Brighton & Hove Albion in de Europa League. “Maar dat ziet er best goed uit”, stelde Maduro op zijn persconferentie. Echter: “Borna Sosa en Carlos Forbs klaagden over kleine pijntjes. We moeten kijken hoe groot die schade is.”

De kans is groot dat we wederom een verdedigend Ajax aan het werk zien: “Voor Brighton hadden we een plan gemaakt en dat gaan we voor PSV ook doen. Belangrijk was dat we teamdiscipline hebben getoond bij Brighton en de ruimtes veel compacter waren. Toch blijft het zuur, zo’n nederlaag.”

“We stonden te diep op eigen helft om gevaarlijk te worden”, analyseerde Brian Brobbey na Brighton-uit. En dat moet dus anders, aldus Maduro: “Tegen Brighton zakten we wat meer in en hebben we geloerd op de omschakeling. Alleen waren we te slordig aan de bal om eruit te kunnen komen. Of we speelden achteruit waar we vooruit konden spelen. Maar dat heeft ook met vertrouwen te maken.”

Goede zet?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1023+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie