Dit zijn de opstellingen van RKC Waalwijk en Vitesse

Foto: Dit zijn de opstellingen van RKC Waalwijk en Vitesse

De laatste wedstrijd van het zaterdagprogramma van de Eredivisie wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion, waar thuisploeg RKC Waalwijk en Vitesse tegenover elkaar staan. Vooral de Arnhemmers zijn wel weer eens toe aan een zege…

RKC-Vitesse

Oefenmeester Phillip Cocu vertelde op zijn persconferentie: “Er wordt wel eens getwijfeld aan de betrokkenheid van de jongens. Maar op dat moment merk je wel dat de zaken in de club echt leven in de groep. Er waren geregeld vragen. We hebben geprobeerd die zo goed mogelijk te beantwoorden. Na de oefenwedstrijd bij Heerenveen in de interlandweek heb ik iedereen even vrijaf gegeven. Dat heeft de groep goed gedaan, merkte ik maandag wel.”

“Vitesse is een voetbalclub”, vervolgde de coach. “Alles staat uiteindelijk in het teken van de prestaties op het veld. Wij moeten in de Eredivisie blijven. Dat is een strijd en die zal nog wel weken voortduren. De groep is zeer goed doordrongen wat er op het spel staat.”

Vitesse-contingent bij RKC

Ook bij RKC kwam de malheur in de GelreDome zo nu en dan ter sprake. Er is namelijk een heel ‘Vitesse-contingent’ werkzaam in Waalwijk. Trainer Joseph Oosting: “Ja, de band met Vitesse is wel helder. Maar RKC is meer. Dit is een familiaire club. De lijnen zijn in alles kort. En er is een duidelijke filosofie. Ontwikkeling, op elk vlak, staat voorop. Innovatie is belangrijk. We maken de zaken daarbij ook niet ingewikkeld. Wij willen hier waarde op het veld creëren. Dat is een levensader. Dat is niet eenvoudig. Dit is een club met één elftal. Er is geen jeugd of beloften. Dus moeten we inventief zijn.”

Wat denk jij?

  • RKC wint
  • Vitesse wint
  • Dit wordt gelijk
14+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie