“Dit was de slechtste speler van het hele WK”

Foto: “Dit was de slechtste speler van het hele WK”

Frankrijk is er niet in geslaagd om de wereldtitel te prolongeren. Net als in 2018 werd de WK-finale bereikt, maar Argentinië wist na strafschoppen beslag te leggen op de beker. Ousmane Dembélé krijgt de volle laag.

Dembélé speelde een teleurstellend WK en kreeg na de WK-finale dramatische beoordelingen in de Franse media. Ook bij ESPN werd de aanvaller van FC Barcelona besproken. “Of dit de slechtste prestatie in een WK-finale ooit was? Dit was de slechtste speler van het hele toernooi”, oordeelde Vincent Schildkamp in WK-Praat. “Terwijl hij zo veel kwaliteiten heeft. Dat is de aller gekste voetballer die er de laatste dertig jaar heeft rondgelopen.”

Kenneth Perez erkent dat: “Het niveau ligt bij hem altijd tussen de vierde klasse en de absolute wereldtop.” De Deense voetbalanalist genoot wel van de WK-finale zelf. “Ik kreeg zondagmiddag medelijden met mensen die voor het eerst naar een voetbalwedstrijd keken. Vanaf hier gaat het namelijk alleen maar bergafwaarts. Die mensen hebben zich ontzettend vermaakt en dachten: wat een spektakel. We weten alleen allemaal: dit is niet de norm.”

Perez moet wel toegeven dat Frankrijk tot aan de 2-1 van Kylian Mbappé onmachtig was. Argentinië was tot dat moment ‘indrukwekkend’. “Frankrijk kwam in de Nations League tegen België, waarin ze eveneens 2-0 achter stonden, ook terug en dat was bijna net zo knap als wat Argentinië in de eerste helft liet zien. Hoe Mbappé die 2-2 in één keer afmaakt…”

Terechte kritiek op Dembélé?

  • Ja
  • Nee
1157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie