Barcelona trekt tegen PSG aan langste eind in spectaculaire kraker

FC Barcelona heeft in een spectaculaire wedstrijd bij Paris Saint-Germain uitstekende zaken gedaan. De Catalanen zagen een voorsprong omgedraaid worden, om vervolgens zelf de rug te rechten. Zo ligt de ploeg van Xavi Hernández op koers richting de halve finale van de Champions League.

FC Barcelona wint met 2-3 van Paris Saint-Germain in het Parc des Princes

Xavi kreeg richting deze kraker goed nieuws vanuit de ziekenboeg: zo waren de herstelde Frenkie de Jong en Pedri weer beschikbaar na blessures. De Nederlandse middenvelder stond direct weer aan de aftrap, terwijl de Spanjaard op de bank begon. Al snel golfde het spel op en neer in het Parc des Princes. PSG pakte aanvankelijk het initiatief, al leidde dat niet tot grote kansen. Barça wilde iets terug doen en werd meteen gevaarlijk. Gianluigi Donnarumma tastte mis na een corner, waarna Robert Lewandowski kon inkoppen. Zijn inzet werd echter door verdediger Nuno Mendes van de lijn gehaald.

Raphina waagde daarna een poging van afstand, de Italiaanse goalie kon redden. De gastheren probeerden het via Kang-In Lee. De Zuid-Koreaan schoot hard op de vuisten van keeper Marc-André ter Stegen. Daarna ging Kylian Mbappé neer in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter hoefde daar geen oordeel over te vellen. De Fransman stond even daarvoor buitenspel. Sergi Roberto, trok landgenoot Marco Asensio naar de grond, kreeg geel. De speler van Barcelona is hierdoor geschorst voor de return.

Barça op voorsprong

Na ruim een half uur brak Barça de ban, waarbij het van een fout van Donnarumma profiteerde. De doelman kwam uit na een lage voorzet van Lame Yamal, maar daarmee tikte hij de bal juist voor de voeten van Raphinha. De Braziliaan kon makkelijk de 0-1 maken in het lege doel, en bepaalde zo de ruststand.

PSG stormt kleedkamer uit

De ontevreden Luis Enrique bracht Bradley Barcola voor Asensio, en had waarschijnlijk ook een donderspeech gegeven. Als herboren stormden de Fransen de kleedkamer uit en raasden over het veld. Mbappé zag een voorzet gekraakt worden, waarna de bal belandde voor de voeten van Ousmane Dembélé. De aanvaller zocht naar de ruimte en pegelde het leer kiezelhard hoog in het doel: 1-1. Wat een prachtige treffer van uitgerekend Dembélé tegen zijn oude club.

Daar bleef het niet bij: PSG wilde erop en erover. Twee minuten later pakte Barcelona de doorgelopen Vitinha niet aan, die de bal mee kreeg van Fabián Ruiz. De Portugese middenvelder rondde beheerst af: 2-1. Zo boog de thuisploeg in een paar minuten de achterstand om in een voorsprong. Nu was het de beurt aan de Catalanen om iets terug te doen. Dat moest gebeuren aan de hand van invallers Pedri en João Félix. Eerstgenoemde toonde een minuut na zijn entree al zijn waarde.

Het slotakkoord is voor Catalanen

Met een fraaie pass stuurde hij Raphinha weg. De Braziliaan nam de bal knap uit de lucht en hoefde hem niet vol te raken om Donnarumma te verschalken. De tweede treffer van Raphinha was dit keer goed voor de gelijkmaker, wat een wedstrijd!

Daarna gingen beide ploegen voor een nieuwe voorsprong in deze zeer vermakelijke strijd. Félix vond Donnarumma op zijn weg, terwijl Dembélé dicht bij zijn tweede treffer was. De aanvaller werd weggestuurd en probeerde het in de verre hoek, maar trof de buitenkant van de paal. Voor De Jong zat het duel er na 75 minuten op, hij werd afgelost door Andreas Christensen. De grote man Raphinha kwam naar de kant voor Ferran Torres. Christensen had welgeteld één minuut nog om te scoren. Ilkay Gündogan mikte een hoekschop op het hoofd van de Deen: 2-3.

Zo was het weer Barça met de voorsprong in deze krankzinnige wedstrijd. PSG ging nog met man en macht op jacht naar de gelijkmaker, maar wist niet meer te scoren. Zo ging Barcelona met de zege aan de haal in Parijs, en verschaft het zichzelf een uitstekende uitgangspositie voor de return volgende week. Er kwam een einde aan een lange ongeslagen reeks van PSG, dat in november voor het laatst verloor.

Scoreverloop: 0-1 (37′) Raphinha, 1-1 (48′) O.Dembélé, 2-1 (50′) Vitinha, 2-2 (62′) Raphinha, 2-3 (77′) A.Christensen