Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit is het SN Team van het Seizoen: Feyenoorders maken PSV’ers gek

Foto: Dit is het SN Team van het Seizoen: Feyenoorders maken PSV’ers gek

Het langverwachte moment is daar, beste SoccerNews-volgers….*TROMGEROFFEL*…het SoccerNews Team van het Seizoen! De afgelopen dagen kon iedereen stemmen op zijn favoriete spelers uit een 44-man tellende voorselectie. Samen met de SoccerNews-redactie-verkiezing hebben we alles op een hoop gegooid en mogen we de volgende elf spelers gelukkig maken.

SN Team van het Seizoen 2023-2024: Feyenoorders winnen bijna wel van PSV’ers, ook FC Twente, NEC en degradant doen mee

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan onderaan dit bericht, maar ook via bijvoorbeeld Instagram, FacebookYouTube en Twitter nog jouw stem uitbrengen voor de SN Sterspeler van het Seizoen!

Uiteraard hebben we met z’n allen gestemd via de verschillende socials en de redactie hield ook zijn eigen stemming. Die laatste verkiezing telde voor 40 procent mee. Samen met de 60 procent aan stemmen vanuit alle hoeken en gaten kwamen we tot een prachtige unieke mix. Want zeg nou zelf, dit SN Team van het Seizoen is anders dan alle anderen. Bijna bestond het SN Team van het Seizoen uit meer Feyenoorders dan PSV’ers, maar bijna is niet helemaal. Bij het sluiten van alle stembureaus rolde het volgende elftal uit de bus.

Jij, als vast SoccerNews-volger ziet natuurlijk gelijk dat er iets mist. Wie wordt de SoccerNews Sterspeler van het Seizoen 2023-2024? Nou, dat gaan we weer met z’n allen bepalen. Stem dus snel onderaan deze pagina of via één van onze andere platformen. Neem deze elf SN-Galácticos eens goed door en maak jouw keuze. Binnen 24 uur weten we wie de felbegeerde prijs in de wacht sleept.

Keeper: Timon Wellenreuther (Feyenoord)

De keeperspositie was gelijk misschien wel de spannendste SN Team van het Seizoen-strijd die we hebben gezien. Nick Olij en Walter Benítez moesten het afleggen tegen Lars Unnerstall en Timon Wellenreuther. De reservekeeper van Feyenoord won uiteindelijk op meerdere vlakken van zijn landgenoot in het Twente-goal. Vorig jaar was Unnerstall nog veruit de allerbeste, deze keer hebben 19 duels, 11 clean sheets en slechts 12 tegendoelpunten de doorslag gegeven. Rotterdam en de SoccerNews-volger is verliefd geworden op Wellenreuther. Eerlijk is eerlijk, bij de SoccerNews-redactie eindigde de verkiezing in het voordeel van Unnerstall. Ach, het ene jaar de ene Duitser, het andere jaar de andere. Duitse muren kunnen we wel gebruiken.

Timon Wellenreuther was in bijna alle verkiezingsdistricten Lars Unnerstall net te baas.

Rechtsback: Lutsharel Geertruida (Feyenoord)

Op rechtsback was het een oneerlijke strijd. Niet alleen hadden we een Feyenoorder bij de nominaties, ook nog eens de waardevolste rechtsback van de Eredivisie en de man die goed was voor 8 doelpunten en 5 assists. Nee, we hebben het hier niet over een aanvallende middenvelder, maar over rechterverdediger Lutsharel Geertruida. De man die op punt staat om een toptransfer te maken ziet zijn marktwaarde nog maar wat opgevijzeld worden met deze SN Team van het Seizoen-uitverkiezing. Net als vorig seizoen is hij er nu weer bij. Deze keer met een verpletterende zege, geen enkele concurrent, of ze nou Jordan Teze, Yukinari Sugawara of Siebe Horemans heten, kwam in de buurt van het geweldige aantal Geertruida-stemmen.

Rechter centrale verdediger: Philippe Sandler (NEC)

Als je twee Feyenoorders verslaat dan weet je dat je goed bent. We weten dat we onder de SoccerNews-volgers vele Feyenoord-fans hebben en Het Legioen heeft meerdere malen bewezen uitstekende polletjeskapers te zijn. Om Philippe Sandler te verslaan moet je echter van goede huizen komen. De NEC-verdediger, met een verleden bij Feyenoord, dat wel, kwam er uitstekend uit bij de redactie-verkiezing en ook op de verschillende andere stemkantoren dreef hij boven. Omdat er niet echt één tegenstrever was kon Sandler profiteren. Gernot Trauner won bij het ene kantoor en Thomas Beelen bij het andere stembureau. Waar twee honden vechten om een been…gaat de derde..inderdaad Sandler…ermee heen.

Thomas Beelen, Philippe Sandler en Gernot Trauner verdeelden de prijzen van de verschillende stembureaus. Op X kwam Beelen als beste uit de bus.

Linker centrale verdediger: Dávid Hancko (Feyenoord)

Een ander zekerheidje op het eerste oog, maar toch niet helemaal. Week in, week uit zagen we hem in het SN Team van de Week: Dávid Hancko. 1 plus 1 is niet altijd 2 bij het sterrenelftal, maar deze keer is het toch uitgekomen met een klinkende uitverkiezing voor de Slowaakse Feyenoord-verdediger in het SN Team van het Seizoen. De rust, passing, stats en uitstraling zorgt ervoor dat Feyenoord inmiddels goudgeld kan vragen voor deze topverdediger. Olivier Boscagli maakte het Hancko nog erg lastig, maar de Feyenoorder trok (in deze strijd wel) aan het langste eind.

Dávid Hancko kreeg heel veel hartjes op een stemkantoor van Facebook.

Linksback: Sergiño Dest (PSV)

Bij de verkiezing van linksback heeft de redactieverkiezing de doorslag gegeven. Quilindschy Hartman kreeg de voorkeur via verschillende bureaus, maar ook Sergiño Dest rukte op. Bij het sluiten van de polls ging de Amerikaanse linksback die bij PSV schitterde er met de prijs vandoor. Hij mag zich melden voor het SN Team van het Seizoen. Keert hij toch nog even terug in Nederland. Zo won PSV toch nog van Feyenoord.

In de Instagram-story won Sergiño Dest heel nipt van Quilindschy Hartman.

Rechtermiddenvelder: Jerdy Schouten (PSV)

Jerdy Schouten had weer eens fikse concurrentie in de strijd op het middenveld van het SN Team van het Seizoen, maar concurrentie eet Schouten voor lunch. Overal waar hij kwam waren er twijfels, maar speelde hij in no-time de ‘concurrenten’ uit de basis. Collega Oranje-international Mats Wieffer moest dus ook het schip ruimen voor de stoere PSV’er. Schouten heeft zich naar de top gewerkt in Eindhoven en naar de absolute top in dit sterrenelftal. Met deze uitverkiezing op zak op weg naar een basisplaats op het EK?

Centrale middenvelder: Sem Steijn (FC Twente)

Sem Steijn is dan toch de vertegenwoordiger uit Enschede. FC Twente pakte na een sterk seizoen Champions League-voorrondevoetbal en Steijn was de allerbeste. De 22-jarige aanvallende middenvelder scoorde liefst 17 keer (3 assists). Daarmee troefde hij alle concurrenten af. Een Malik Tillman en Calvin Stengs konden hier niets meer aan doen. Steijn gaat lekker ballen (en scoren) in het SN Team van het Seizoen.

Op het kantoor van Instagram sloeg Sem Steijn toe.

Linkermiddenvelder: Joey Veerman (PSV)

Er zaten een paar zekerheidjes tussen vanuit de redactie en de SoccerNews-volgers. Vooraf dachten we dat Joey Veerman daar toch zeker één van zou zijn. De PSV-stylist stond als eerste in de voorselectie en ook als een van de eersten in de basis bij de redactie. Het middenveld kan als je Schouten hebt ook niet zonder Veerman. Het onafscheidelijke PSV-duo gaat misschien ook wel furore maken met Oranje op het EK. Veerman kreeg echter geduchte concurrentie van Quinten Timber. Op veel stemkantoren won de Feyenoorder nipt van de PSV’er. Om gek van te worden in Eindhoven. Na vier hertellingen bleken de stemmen van redactie en YouTube toch de doorslag te geven. Na deze Veerman-overwinning melden nog meer Europese topclubs zich. Zij staan te dringen in de rij in Eindhoven.

Na vele hertellingen gaf stembureau YouTube de doorslag en won Joey Veerman van Quinten Timber.

Rechtsbuiten: Johan Bakayoko (PSV)

Het PSV-contingent wordt groter en groter en dat is ook niet meer dan logisch als je met ongelooflijke cijfers kampioen bent geworden. Op rechtsbuiten was er ook geen twijfel aan Johan Bakayoko. De PSV-Belg hoopt te vlammen op het EK en kan deze vertrouwensboost goed gebruiken. Na 12 doelpunten en 9 assists en vele uitverkiezingen in het SN Team van de Week is hij nu ook unaniem verkozen voor het SN Team van het Seizoen. Zelf was hij overigens niet zo heel tevreden over zijn seizoen. Hij gaf het een 7. Nou van ons ben je een 10, Johan.

SN Team van het Seizoen 2023-2024.

Spits: Luuk de Jong (PSV)

Luuk de Jong is geen 10, maar een 9. En wat voor een. Hij is geboren in Zwitserland en lijkt 33 jaar later beter en beter te worden. Hij leidde zijn PSV naar de landstitel en deed dat met (hou je vast) 29 doelpunten en 15 assists. Een écht spits en topscorer van de Eredivisie. Geen twijfel dus dat hij als eerste in het SN Team van het Seizoen gegraveerd werd. Daar hadden we eigenlijk geen stemming voor nodig.

Linksbuiten: Igor Paixão (Feyenoord)

En we sluiten af met een Rotterdamse tweestrijd. Couhaib Driouech gaat waarschijnlijk niet met Excelsior de Keuken Kampioen Divisie in en is op zoek naar een nieuwe club op het hoogste niveau. Elke club wil Driouech, maar niet iedereen wilde de Marokkaanse dribbelaar in het SN Team van het Seizoen. Igor Paixão ging juist in vele stembureaus aan de leiding. Het grote SoccerNews-redactiebureau stemde echter bijna unaniem voor Driouech. De degradant leekdaardoor op het nippertje de Braziliaanse vleugelflitser voorbij te gaan. Wat een snelheid hebben beide spelers. Paixão zette een eindspurt in en op X kwam zelfs Osame Sahraoui plots bovendrijven. Na drie hertellingen was het toch de Braziliaan die net als vorig seizoen in het SN Team van het Seizoen komt. Parabéns!

Osame Sahraoui was de beste linksbuiten volgens het stembureau op X.

SoccerNews Sterspeler van het Seizoen 2023-2024

Paixão past samen met De Jong en Bakayoko voorin. En dan hebben we ook nog een stijlvol middenveld met Schouten, Veerman en Steijn daarvoor. Achterin de passers Sandler en Hancko met de opkomende backs Geertruida en Dest. De Duitse muur Wellenreuther maakt het SN Team van het Seizoen af. Maar er kan maar één de allerbeste zijn. Wie? Dat bepaal jij!

Wie wordt jouw SN Sterspeler van het Seizoen?

 • Timon Wellenreuther
 • Lutsharel Geertruida
 • Philippe Sandler
 • Dávid Hancko
 • Sergiño Dest
 • Jerdy Schouten
 • Sem Steijn
 • Joey Veerman
 • Johan Bakayoko
 • Luuk de Jong
 • Igor Paixão
533+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
17+
‘Voormalig NEC’er in beeld als opvolger Maatsen’
23:18
13+
‘Dirk Kuyt vindt versterking in Eredivisie-verdediger’
23:02
13+
EK 2024: de uitslagen van dinsdag
22:57
56+
90 minuten Cristiano Ronaldo: een showman met recht van spreken
22:30
138+
‘Zitten aan ons plafond’: Programmamakers Eredivisie ten einde raad
22:24
506+
Deschamps: ‘Mbappé moet geopereerd worden’
22:15
93+
Vitesse krijgt flinke tik: ‘Alles leek in kannen in kruiken…’
21:51
79+
‘Schaamteloze actie bij Portugal – Tsjechië’
21:30
283+
Frankrijk in de problemen? ‘Nog een aanvaller geblesseerd’
21:12
105+
‘Premier League-interesse voor Beelen’
20:58
81+
‘Ten Hag bemoeit zich met mogelijke Zirkzee-transfer’
20:37
24+
Portugal start met gekunstelde defensie aan EK-duel met Tsjechië
20:15
485+
Telegraaf: ‘Details contractaanbod van Ajax aan Rosario bekend’
19:57
456+
Bittere EK-pil voor Dusan Tadic en Servië: ‘Einde toernooi’
19:30
44+
Johan Derksen maakt carrièreswitch: ‘Ik ga het niet elke dag doen’
19:15
85+
Ajax-flop baart opzien met EK-optreden: ‘Bijzonder moment’
18:50
28+
Poolse doelman moet NAC Breda in de Eredivisie houden
18:30
314+
United-fans weten zeker wanneer Ten Hag wordt ontslagen
18:10
137+
KNVB luidt noodklok over veel te volle speelkalender
17:50
70+
Programma eerste speelronde Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie bekendgemaakt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie