Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

STEMMEN MAAR! Wie was de beste centrale middenvelder? | SN Team van het Seizoen

Foto: STEMMEN MAAR! Wie was de beste centrale middenvelder? | SN Team van het Seizoen

Dames en heren en iedereen die SoccerNews zo kort op de voet volgt, het is weer tijd voor het SoccerNews Team van het Seizoen! Elke week keken jullie massaal zaterdagochtend naar ons prachtige SN Team van de Week en uit die 34 teams plus voorselecties is een shortlist gerold van liefst 44 sterspelers uit de Eredivisie. Maar welk elftal is het allerbeste? Jij kan jouw favorieten in het SN Team van het Seizoen 2023-2024 stemmen! Deze keer kiezen we de centrale middenvelder.

Centrale middenvelder SN Team van het Seizoen: Malik Tillman, Calvin Stengs, Sem Steijn of Jens Toornstra?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan onderaan dit bericht, maar ook via Instagram, FacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen!

Malik Tillman (PSV)

Wij (jij en wij) van SoccerNews, het SN Team van de Week en het SN Team van het Seizoen houden natuurlijk van aanvallend voetbal. Niet zo gek dus ook dat we in een traditionele 4-3-3 spelen met de punt naar voren. Met een lopende middenvelder die bijsluit en vleugelspelers om van te snoepen. Malik Tillman kan het volgens ons allemaal, maar mag zich nu richten op die nummer 10-positie. PSV nam hem onlangs definitief over van Bayern München en dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Met 9 goals, 10 assists en 5 uitverkiezingen is het niet meer dan logisch dat we Tillman opschrijven. Jij ook?

Calvin Stengs (Feyenoord)

Calvin Stengs zat al 4 keer bij het SN Team van de Week. De aanvallende middenvelder van Feyenoord kende vooral een uitstekende eerste seizoenshelft. De fijnbesnaarde speler is een lust voor het oog en dé man van de assist. 12 keer noteerde hij die en 6 doelpunten kwamen ook op zijn naam. Helaas kunnen we de voorassists niet terugvinden, maar we geloven dat Stengs daar echt de koning in is. Hij is essentieel voor het creatieve aanvalsspel van Feyenoord en betrokken bij veel doelpunten. Hij scoort ook overal goed op, al wordt hij soms iets te laconiek en verliest hij vaak de bal. Maar als hij wat doet met de bal, dan is het 9 van de 10 keer uitstekend. Voldoende om de concurrentie voor het SN Team van het Seizoen af te schudden?

Sem Steijn (FC Twente)

Wat te denken van Sem Steijn? De middenvelder (22) was de absolute uitblinker van FC Twente dit seizoen. Twente gaat de voorronde Champions League in dankzij de 17 doelpunten (3 assists) van de aanvallende pion in de middenlinie. 5 keer mocht hij zich melden bij het SN Team van de Week. Zowel in het begin van de competitie als op het eind. Steijn was stabiel en uitstekend en het kan bijna niet anders of een grote club meldt zich voor Sem Steijn. Twente zal hopen dat zijn marktwaarde nog wat wordt opgekrikt door een plek in het SN Team van het Seizoen.

Jens Toornstra (FC Utrecht)

Hey, daar hebben we good old Jens Toornstra! De FC Utrecht-middenvelder is vaste prik bij sterrenelftallen, al wordt hij nog te vaak over het hoofd gezien. Toornstra is met zijn werklust en functionele techniek altijd belangrijk en altijd goed voor minstens een 7. Dat zagen we 4 keer bij het SN Team van de Week. Toonstra leidde Utrecht, maar kan het ook niet allemaal in zijn eentje. De 35-jarige middenvelder kon dat vroeger misschien wel, maar nu moet hij genoegen nemen met 4 goals en 5 assists. Hij speelt ook wat teruggetrokken, meer als dé spil van het elftal. Toornstra kan niet ontbreken in de voorselectie en verdient ook eigenlijk een ereplaats in het SN Team van het Seizoen.

Wie wordt jouw centrale middenvelder?

  • Tillman
  • Stengs
  • Steijn
  • Toornstra
489+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie