Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

STEMMEN MAAR! Wie was de beste linksback? | SN Team van het Seizoen

Foto: STEMMEN MAAR! Wie was de beste linksback? | SN Team van het Seizoen

Dames en heren en iedereen die SoccerNews zo kort op de voet volgt, het is weer tijd voor het SoccerNews Team van het Seizoen! Elke week keken jullie massaal zaterdagochtend naar ons prachtige SN Team van de Week en uit die 34 teams plus voorselecties is een shortlist gerold van liefst 44 sterspelers uit de Eredivisie. Maar welk elftal is het allerbeste? Jij kan jouw favorieten in het SN Team van het Seizoen 2023-2024 stemmen! Vandaag kijken we naar de linksback.

Linksback SN Team van het Seizoen: Bas Kuipers, Quilindschy Hartman, Sergiño Dest of Arthur Zagré?

Voor elke positie van het SN Team van het Seizoen hebben we op basis van het SN Team van de Week (x34), statistieken en een flinke dosis subjectiviteit vier spelers geselecteerd. Je kan onderaan dit bericht, maar ook via Instagram, FacebookYouTube en Twitter jouw stem uitbrengen!

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Hij is op weg om Mister Go Ahead Eagles te worden, maar heeft nog zoveel meer in petto: Bas Kuipers. Liefst 4 keer mocht hij zich melden bij het SN Team van de Week. De 29-jarige linksback was dit seizoen dan ook goed voor 5 goals en 4 assists. De verdere statistieken zijn niet bijster opvallen met 73,3 passnauwkeurigheid, 39,5 procent dribbels en 52,4 procent aan gewonnen duels. Kuipers is zo’n speler die je moet zien spelen om te weten wat je aan hem hebt. Daarom wordt hij ook zo gewaardeerd aan de Vetkampstraat. En nu krijgt hij ook waardering van het SN Team van het Seizoen, of wil hij meer?

Quilindschy Hartman (Feyenoord)

Dan moet hij wel zien af te rekenen met dé linksback van Feyenoord: Quilindschy Hartman. De doordouwer op links speelde zich dit seizoen in de basis van alles (Feyenoord, Oranje en SN Team van de Week) en was op weg naar een monstertransfer. Toen sloeg het noodlot toe. Hartman ligt er een jaar uit met een zware knieblessure en moet zich troosten met een uitverkiezing voor het SN Team van het Seizoen. Zeer terecht overigens. Hartman denderde over links en gaf 5 assists. Op statistiekengebied scoort hij overal in de plus met uitschieters naar boven de 80 procent (passnauwkeurigheid bijvoorbeeld). Hartman had niet voor niets een EK-basisplaats gehad. Hopelijk komt hij sterker terug dan ooit. Gun jij hem nog een mooi zomercadeautje?

Sergiño Dest (PSV)

Heerst er een vloek op de linksback? Want ook bij PSV raakte de linker vleugelverdediger zwaar geblesseerd. Sergiño Dest zag een definitieve transfer naar Eindhoven in rook opvliegen en moet afwachten wat ze in Barcelona met hem willen. Komt PSV straks terug als hij weer fit of wat goedkoper is? Als je kijkt naar zijn statistieken moet je gelijk toeslaan: 5 SN Team van de Week-uitverkiezingen, 2 goals, 6 assists, 90,4 passnauwkeurigheid, 64 procent op de dribbels. Alleen in de lucht laat hij het bijna altijd afweten. Maar voor de luchtmacht hebben ze in Eindhoven anderen. Haalt Dest het SN Team van het Seizoen?

Arthur Zagré (Excelsior)

Dan hebben we nog een joker uit Kralingen, of ja eigenlijk uit Frankrijk: Arthur Zagré. De uit de jeugd van Paris Saint-Germain afkomstige linksback brak dit seizoen op 22-jarige leeftijd door in de Eredivisie. Bij Excelsior was hij één van de smaakmakers. Zeker achter Couhaib Driouech was het lekker ballen. In diens kielzog ontwikkelde Zagré zich tot een groeibriljantje. 1 doelpunt, 4 assists, 84 procent op de passing, 60,6 op de dribbels, 63,2 op tackling en 59,9 op de duels. Veelzijdig en ook nog heel snel. Dat is crème Zagré. Zo’n smakelijk toetje wil jij toch ook in jouw elftal?

Wie wordt jouw linksback?

  • Kuipers
  • Hartman
  • Dest
  • Zagré
1558+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie