Derksen verbouwereerd over Ajax-besluit: “Derde keus!”

Foto: Derksen verbouwereerd over Ajax-besluit: “Derde keus!”

Johan Derksen vindt het onbegrijpelijk dat Ajax in de zoektocht naar een nieuwe technisch directeur bij Julian Ward is uitgekomen. Dat vertelt hij bij Vandaag Inside. Volgens Derksen heeft Ward weinig toe te voegen aan de Amsterdamse organisatie.

Onbegrip bij Derksen

Sinds het vertrek van Marc Overmars is Ajax hard op zoek naar een vervanger, maar dat bleek moeilijker te zijn dan gedacht. Naar verluidt hadden meerdere gegadigden geen interesse in de functie bij Ajax, waardoor de club moest doorschakelen en uiteindelijk bij Ward uitkwam, die de laatste jaren werkte voor Liverpool.

Mogelijk volgt deze week al diens aanstelling, waarna hij direct aan de slag moet gaan. De komende maanden wacht hem namelijk een loodzware taak om de huidige selectie, die dit seizoen niet goed genoeg bleek te zijn om de doelstellingen te bereiken, van vers bloed te voorzien. Derksen heeft er weinig vertrouwen in.

Hij is namelijk van mening dat Ward niet weet waar hij instapt en bovendien geen kennis heeft van de Nederlandse cultuur. “En hij weet niets van Ajax, nul komma nul. Hij is ook nog eens derde keus, dus hoe kom je nou in godsnaam bij zo’n gozer terecht? Is het omdat hij toevallig twee goede aankopen heeft gedaan in Liverpool?”

Kritiek op hele organisatie

Het verbaast Derksen tegelijkertijd niet dat Ajax een dergelijk besluit neemt, omdat het hem de afgelopen periode al is opgevallen dat de hele organisatie ‘uit lichtgewichten bestaat’. Volgens Derksen heeft de Raad van Commissarissen er niet bovenop gezeten, terwijl algemeen directeur Edwin van der Sar eveneens niet zou functioneren.

Pakt Ajax dit seizoen alsnog het landskampioenschap?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie