De opstellingen van ‘grieperig’ Brazilië en Zwitserland

Foto: De opstellingen van ‘grieperig’ Brazilië en Zwitserland

De derde WK-wedstrijd van de maandag wordt gespeeld door Brazilië en Zwitserland. Beide landen wonnen hun openingswedstrijd: de Seleçao van Servië (2-0) en hun tegenstander van vandaag van Kameroen (1-0). Door het gelijke spel bij Servië-Kameroen (3-3) kan Brazilië óf Zwitserland zich plaatsen voor de achtste finales.

Sterspeler Neymar is er vandaag niet bij wegens een enkelblessure en na afloop van het duel met Servië liet bondscoach Tite weten: “Ik besefte niet dat hij geblesseerd was. Anders had ik hem eerder gewisseld. Ik neem het mezelf kwalijk. Het was een fout van mij. Ik had voorzichtiger moeten zijn en ik heb spijt. Hij keerde nog terug op het veld en was betrokken bij een gevaarlijk moment. Ik wist het niet, maar ik heb echt spijt.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Neymar dit WK nog in actie kan komen, net als Danilo (eveneens geblesseerd, red.)”, voegde de keuzeheer daaraan toe. Dat is mijn overtuiging. De medische rapporten geven me hoop.” Beide voetballers, Neymar en Danilo, zijn vandaag inderdaad niet van de partij. Oud-Ajacied Antony is dat wel, zij het op de reservebank. De vleugelaanvaller van Manchester United was de voorbije dagen ziekjes, net als veel van zijn collega’s.

Geen Shaqiri

Zwitserland komt wederom in actie met Breel Embolo, die zijn geboorteland Kameroen pijn deed door matchwinner te worden. Bondscoach Murat Yakin heeft echter wel wat defensieve zekerheid ingebouwd door Xherdan Shaqiri, inmiddels actief voor Chicago Fire in de Major League Soccer, buiten het elftal te houden. De oud-speler van Liverpool zit op de bank.

Wat denk jij?

  • Brazilië wint
  • Dit wordt gelijk
  • Zwitserland wint
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie