De opstellingen bij AZ en FC Utrecht

Foto: De opstellingen bij AZ en FC Utrecht

De laatste wedstrijd van deze Eredivisie-zaterdagavond wordt gespeeld in het AFAS Stadion en gaat tussen AZ en FC Utrecht. Beide ploegen ‘doen leuk mee’ in de Eredivisie en dat geldt natuurlijk vooral voor de thuisploeg, want de Alkmaarders staan momenteel tweede met maar twee puntjes minder dan koploper Feyenoord.

AZ-trainer Pascal Jansen wilde het op zijn persconferentie niet over de kampioensstrijd hebben: “We zijn pas achttien wedstrijden onderweg en er gaat echt nog wel wat gebeuren. We moeten vooral doen waar we goed in zijn. Ik gebruik het puntenverlies van de concurrenten niet als motivatie naar de spelers toe. We blijven ons richten op onszelf. Er is al zoveel afleiding voor de spelers. Die kunnen gaan geloven wat er geroepen wordt door de buitenwereld. Wij focussen ons op wat we hier aan het bouwen zijn.”

De buitenwereld moet ook niet denken dat het de Alkmaarders de laatste tijd makkelijk af gaat… “Dat is niet het geval. Ik zie wat die gasten elke dag leveren en dat is veel. En morgen tegen FC Utrecht moet het weer. Iedereen is goed hersteld van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Dat is best bijzonder.”

Michael Silberbauer

Utrecht-coach Michael Silberbauer zei juist over AZ: “Ze spelen anders dan Feyenoord en FC Twente, maar ze doen het heel goed. Ze zijn zeker kandidaat voor de titel.” De boodschap van de Deen voor zijn team: “Iedereen moet op honderd procent spelen. En we moeten de kansen benutten.” Hij beschreef de sterke punten van de tegenstander: “Hun energie en dynamiek nadat ze bal veroveren is heel goed. Ze komen er heel snel uit en ze wisselen makkelijk van positie. Het is een goed team.”

Wat denk jij?

  • AZ wint
  • Utrecht wint
  • Dit wordt gelijk
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie