De dubbele miljoenen van Noa Lang

Foto: De dubbele miljoenen van Noa Lang

Binnen PSV is iedereen maar al te blij met de komst van Noa Lang. De aanvaller danst als het ware over het veld en, misschien nog wel het belangrijkste, scoort bij tijd en wijle. De international is niet alleen vele miljoenen waard, maar heeft nóg een talent waarmee hij een bepaald soort miljoenen aantikt: hits met zijn eigen rapsong. Hiermee laat de goalgetter fans in zijn hoofd kijken.

Hoe PSV’er Noa Lang een nieuwe draai geeft aan zijn loopbaan als stervoetballer

Sommige voetballers kiezen ook voor een artiestenbestaan. Memphis Depay is daar onder andere een klinkend voorbeeld van. De aanvaller van Atlético Madrid heeft zelf al meerdere liedjes met bijbehorende video’s uitgebracht. Met titels al ‘These Days’, ‘No Love’ en ‘Fall Back’ heeft de international vele fans aan zich weten te binden.

Artistiek talent. Depay heeft het klaarblijkelijk in zijn genen zitten, naast het feit dat hij natuurlijk ook een aardig potje kan ballen. Hij rapt over het leven, wat hem bezighoudt en door zijn kopje gaat zo nu en dan. En heeft zijn collega bij Oranje, Noa Lang, misschien wel op een idee gebracht. Om ook een zijstap te maken in zijn carrière.

De twintiger is enige tijd geleden immers ook in de pen geklommen en heeft daarna zijn stem gesmeerd voor een verblijf in een heuse studio. Lang bracht onlangs het eindresultaat van deze bloed, zweet en tranen uit: ‘Noano 7K op je feestje’. Hij is daardoor officieel rapper, naast zijn bestaan als doelpuntenmachine dus.

Tbs

Het goedgebekt zijn dat Noa Lang is, komt hem nu van pas. Niet op zijn mondje gevallen, zou ook kunnen. Zeker niet zelfs. ‘Noano, lastpak voor een reden; Dit wouden jullie toch; TBS al me jongens zijn vervelend; Noano, op je feestje, Noano 7k op je feestje’,is een deel van de tekst van zijn eerste échte release.

Dit is Lang ten voeten uit. Ondeugend zijn, soms iets over het randje heen. Zoals hij in het team van Peter Bosz ook wekelijks acteert. (Passeer)acties maken, iedere keer maar weer. Wie zijn tegenstander ook zal zijn, Noa Lang kent geen angst of terughoudendheid. Dat zal tegen het grote Arsenal in de Champions League zeker niet anders zijn.

Overigens liet Bosz zich al uit over de muzikale uitspatting van zijn flankaanvaller. Met een grote knipoog en ferm lach op zijn gezicht. “Noa mag op mijn feestje komen”, zei dat PSV-trainer in de microfoon over de invulling van het programma op zijn verjaardag komende november. “Misschien kan ik wel relatiekorting krijgen”, voegde de oud-prof daar nog aan toe.

TikTok

Ook liet hij zich nog ontvallen dat Noa Lang al gezongen had in het bijzijn van de technische staf en spelers. Hij kon er wat van, was de conclusie van Bosz zelf. Kennelijk vinden de luisteraars dat ook. Want zijn single scoort. Op sociale media is het nummer al een hit. Via TikTok luisterden al meer dan zeven miljoen mensen naar de rapsong.

De dubbele miljoenen van én voor Noa Lang. De PSV’er heeft goud in zijn handen. Maar ook in zijn voeten, zo laat hij nu in Eindhovense dienst zien. En gaat tevens een gouden toekomst tegemoet. De oud-speler van Ajax en Club Brugge maakte de single samen met artiest ‘Antybanty’, een jeugdvriend van hem.

“Ik en Noa kennen elkaar al bijzonder lang. Ik maak al een tijdje muziek en Noa kwam eens langs in mijn studio. Hij heeft een passie voor rapmuziek en we hebben al lachend iets opgenomen. Eigenlijk hebben we dat liedje heel snel gemaakt zonder veel na te denken. Het begon als een grap, maar het is wat uit de hand gelopen”, vertelde deze ‘Antybanty’ ergens.

De miljoenenhit is overigens niet het eerste nummer van Noa Lang. Enige tijd geleden bedacht hij ook al eens een rap en zong die zelf in. Een klein stukje van zijn gemaakte tekst – ‘dat iedereen bang is van Noa Lang’ – paste precies bij de zelfverzekerde persoon die hij is. Noa Lang is Noa Lang. En daar is er echt maar eentje van, zoiets.

PR voor PSV

De 24-jarige aanvaller heeft een zwak voor rapmuziek en was zelf ook al te horen in een rapnummer met zijn voormalige ploegmaat Justin Kluivert. Lang weet zichzelf heel goed te verkopen en zorgt er ook nog voor, tot nu toe in ieder geval, dat zijn voetbalcarrière daar niet onder lijdt. PSV spint er garen bij, in alle facetten.

De naam van de club komt immers iedere keer weer mee in de publiciteit als Noa Lang er flink op los rapt. Daarmee slaat de Eindhovense club dus twee vliegen in één klap. Voor de PR is dat goed. Het is nu wachten op het volgende liedje van Lang. Doelpunten zullen er sowieso eerder en dus sneller al komen, dat staat zo vast als een huis.

Noa Lang kon goed rappen

  • Ja
  • Nee
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:49
5+
‘PSV gaat in januari 10 miljoen bieden op oude bekende’
10:36
34+
Bosz onthult bij welke club hij zijn carrière wel af wil sluiten
10:21
38+
‘Nu moeten we het tegen twee beste ploegen van Nederland laten zien’
10:01
374+
Steijn voert één wijziging door in wedstrijdselectie Klassieker
09:46
38+
Haller: ‘Mislopen landstitel pijnlijker dan diagnose kanker’
09:32
105+
‘KNVB in opspraak: waar is het geld van de WK-veiling heen?’
09:11
100+
‘Antony moet deze week langskomen op het politiebureau’
08:55
362+
Voorzitter RvC Ajax: ‘Ik zit er volgende week nog’
08:43
98+
Bonje in Napels: ‘Osimhen klaagt Napoli aan’
08:32
114+
Ontbrekende VAR gooit roet in het eten bij Sarina Wiegman
08:20
568+
Tactisch advies voor Ajax: ‘Een stormram gebruiken’
08:03
502+
Mislintat heeft meer op zijn kerfstok: ‘Transfer Sosa topje van ijsberg’
07:48
238+
Oud-Ajacieden over chaos: ‘Je kunt Steijn weinig verwijten’
07:33
84+
United-fans lyrisch over basisdebuut Sofyan Amrabat
23:43
212+
Zorgen om supportersrellen: “De sector betaald voetbal is ziek”
23:34
84+
Barcelona morst dure punten bij Real Mallorca
23:11
294+
Manchester United door, speciale avond voor Van de Beek en Amrabat
22:43
44+
Bayern München zet Preussen Münster zonder moeite opzij
22:22
2051+
F-Side kondigt nieuwe actie aan: “We gaan door”
22:03
194+
Winnende Leeuwinnen stunten in slotfase tegen Engeland
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie