De 11 van Utrecht en Groningen: aftrap Eredivisiezondag!

Foto: De 11 van Utrecht en Groningen: aftrap Eredivisiezondag!

FC Utrecht en FC Groningen trappen zondagmiddag om 12:15 uur de Eredivisie-zondag af. De middenmoters staan zes punten uit elkaar, dus Utrecht hoeft bij een nederlaag in eigen huis niet bang te zijn dat Groningen eroverheen gaat.

De mannen van Henk Fraser hebben de punten nu al hard nodig in strijd om plaatsing voor de play-offs voor Europees voetbal. De trainer hoopt dat zijn elftal de overwinning tegen sc Heerenveen een goed vervolg kan geven in de eigen Galgenwaard. Dat wordt lastig, legt Fraser op de clubwebsite uit.

“Ik vind dat ze een aantal uitstekende voetballers hebben. Laros Duarte vind ik bijvoorbeeld een uitstekende speler. Ze hebben snelheid, zeker ook voorin. Ze zijn dynamisch, met Pepi hebben ze nu een goed aanspeelpunt die goed kan scoren bijvoorbeeld.”

De trainer ziet echter voldoende kansen: “Wat dat betreft is het een lastige tegenstander. Aan de andere kant geeft het ook kansen. Als wij, met name in balbezit en in de omschakeling, zorgvuldiger kunnen zijn, dan kunnen we hen best wel pijn doen. Daar zullen zij zich ook tegen moeten wapenen.”

Voor FC Groningen-trainer Frank Wormuth kan ook een bijzondere wedstrijd worden. Dat zijn team de punten hard nodig heeft om aansluiting te blijven houden bij de middenmoot staat als een paal boven water. De Duitse oefenmeester kan daarnaast zijn vijftigste Eredivisie-overwinning boeken als trainer. Met die mijlpaal kan de oefenmeester zich in een rijtje voegen met Erik ten Hag (Manchester United) en Arne Slot (Feyenoord).

Wie wint deze wedstrijd?

  • FC Utrecht
  • FC Groningen
  • Gelijkspel
22+ Votes

FC Utrecht
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 12:13.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie