De 10 luiwammesen in de Europese topcompetities

Soccernews

De de Duitse Bundesliga, de Engelse Premier League, de Franse Ligue 1, de Italiaanse Serie A en de Spaanse Primera División worden gezien als de beste competities van Europa. Misschien zelfs wel de beste competities wereldwijd. Toch herbergen deze clubs spelers die nog weleens steekjes laten vallen. [i]SoccerNews.nl[/i] zet in combinatie met [i]Purely Football[/i] tien luiwammesen op een rijtje.

[b]10. Francesco Totti[/b]
Totti is een icoon bij AS Roma en dat is logisch. Niet alleen speelt de 37-jarige Italiaan al zijn gehele loopbaan voor de Romeinen, maar met 235 doelpunten in 560 wedstrijden is hij bovenal belangrijk voor het team. Toch staat de routinier weleens ter discussie. Zo beklaagde oud-coach Claudio Ranieri zich over het feit dat Totti meestal als eerste het trainingsveld verliet.

[b]9. Lionel Messi[/b]
Messi is misschien wel de beste voetballer aller tijden. In dienst van FC Barcelona rijgt de steraanvaller het één na het andere succes aaneen, maar in dienst van de Argentijnse voetbalploeg wil het ondanks twee opeenvolgende finaleplekken (WK 2014 en Copa América 2015) nog niet vlotten. Op het laatste toernooi oogde Messi soms ongeïnspireerd en zelfs bij Barça heeft hij zo’n fase gehad.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(07-06-2015).jpg[/img]

[b]8. David Silva[/b]
Geef Silva de bal en iedere aanhanger van Manchester City gaat op het puntje van de stoel zitten. De Spanjaard bezit een magische techniek, maar zonder balbezit is hij regelmatig zo goed als nutteloos. Vooral als flankspeler doet hij onvoldoende moeite om zijn teamgenoten te ondersteunen.

[b]7. Mario Balotelli[/b]
Voetballen kan Balotelli zeker, maar misschien moet hij zich dat eens gaan beseffen. Bij achtereenvolgens Manchester City, AC Milan en Liverpool kwam de Italiaanse aanvaller vooral ter sprake vanwege zijn onprofessionele instelling. Na slechts één seizoen zouden [i]The Reds[/i] de samenwerking alweer willen verbreken en dat heeft [i]Super Mario[/i] aan zichzelf te wijten.

[img]//uploads/mario-balotelli(liverpool)(26-09-2014).jpg[/img]

[b]6. Mesut Özil[/b]
Niemand zal ontkennen dat Özil een stijlvolle voetballer is. Het Duitse lichtgewicht kan uitstekend voetballen, maar de middenvelder van Arsenal en de wereldkampioen oogt tegelijkertijd kwetsbaar. Özil heeft de neiging om duels snel als verloren te beschouwen en doet vervolgens weinig moeite om de bal te heroveren.

[b]5. Martin Skrtel[/b]
Skrtel oogt allerminst als een luie voetballer, toch maakt hij aanspraak op deze positie. De Slowaakse verdediger maakte afgelopen seizoen een recordaantal eigen doelpunten in de Premier League en dat is te wijten aan diens onbeholpenheid. Liverpool wil komend seizoen een inhaalslag realiseren en dat zou zomaar eens ten koste van Skrtel kunnen gaan.

[b]4. John Obi Mikel[/b]
Mikel heeft ervaring opgedaan als speler van AC Milan en Chelsea, is Nigeriaans international, maar de middenvelder heeft moeite om een stempel te drukken. Zelden zoekt Mikel een aanvallende oplossing. De Afrikaan mist de drive om offensief te handelen en lijkt alleen een risicoloze pass te kunnen versturen, in stilstand.

[img]//uploads/hatem-ben-arfa(newcastle-united)(1).jpg[/img]

[b]3. Hatem Ben Arfa[/b]
Na zijn zomervakantie keerde Ben Arfa terug bij Newcastle United, maar meedraaien met de selectie zat er niet in. De Fransman werd met overwicht aan de kant gehouden en een klaagzang over een spierblessure werd nauwelijks serieus genomen. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de nieuwe werkgever van Georginio Wijnaldum definitief klaar is met Ben Arfa.

[b]2. Nicklas Bendtner[/b]
Bendtner heeft clubs als Arsenal, Juventus en VfL Wolfsburg op zijn erelijst staan. De vraag is waar de Deense aanvaller dat aan verdiend heeft. Bendtner maakt zelden de indruk dat hij met liefde op het voetbalveld staat en gedreven is om zijn formatie aan de overwinning te helpen.

[img]//uploads/dimitar-berbatov(as-monaco)(29-07-2014).jpg[/img]

[b]1. Dimitar Berbatov[/b]
Berbatov is een speler met twee gezichten. Op verschillende podiums wist de Bulgaarse spits belangrijke doelpunten voor zijn rekening te nemen, zoals in dienst van Manchester United. Tegelijkertijd is hij een speler waar medespelers en supporters zich aan ergeren. Berbatov staat niet bekend om een goede wedstrijdmentaliteit en misschien is dat ook wel de reden waarom hij momenteel clubloos is.

Wie is de meest luie voetballer?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
1458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie