‘Dani Alves hint op verrassende nieuwe club’

Foto: ‘Dani Alves hint op verrassende nieuwe club’

FC Barcelona nam deze zomer voor de tweede keer afscheid van Dani Alves. De Braziliaan landde in november vorig jaar opnieuw in Camp Nou, nadat hij bijna een maand zonder club gezeten had. De rechtsachter is nu opnieuw een transfervrije speler. Hij maakt mogelijk een verrassende transfer naar een club buiten Europa. 

Alves wordt al even gelinkt aan een overgang naar de Mexicaanse club Pumas. Hij wakkerde de geruchten donderdag zelf nog wat meer aan door een foto van Frida Kahlo op Twitter te plaatsen. TNT Sports México vroeg Alves daarop om te zeggen of hij komt of niet. “Als je me een fles goede tequila cadeau doet, zeg ik het je”, klonk het met de nodige humor die we van de Braziliaan gewoon zijn. 

De ondertussen 39-jarige Alves lijkt er hoe dan ook nog zin in te hebben. De Zuid-Amerikaan begon zijn carrière in eigen land bij EC Bahia. Van daaruit ging het naar Sevilla, waar hij uitgroeide tot een sterkhouder. Met de Andalusische club schitterde hij in Europa en won hij twee keer de toenmalige UEFA Cup. 

Barça

Maar dan moest de beste periode uit zijn carrière nog komen. Alves vertrok in 2008 voor 35,5 miljoen naar FC Barcelona. Met de Blaugrana vierde hij talloze successen aan de zijde van Lionel Messi. Alves won onder meer zes Spaanse titels, drie keer de Champions League en vijf Spaanse bekers. Met zijn tweede passage inbegrepen speelde hij 406 keer voor de Catalanen (22 goals, 104 assists). Daarna kwam hij ook nog uit voor Juventus, Paris Saint-Germain en São Paolo. Nu staat Alves mogelijk voor een eerste avontuur in Mexico.

TIP: Scoort zowel Barça als Rayo Vallecano in de eerste speelronde van LaLiga? 2x je inleg!

Mooi dat hij nog wilt voetballen?

  • Ja, natuurlijk
  • Het wordt tijd om te stoppen..
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie