‘Dan kan De Bruyne zich meten met Iniesta, Xavi en Modric’

Foto: ‘Dan kan De Bruyne zich meten met Iniesta, Xavi en Modric’

Kevin De Bruyne speelde gisteren een hoofdrol in de halve finalce van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. De Belg maakte de 1-1 met een geweldig schot en wordt vandaag overladen met lof, onder meer uit de hoek van de analytici op de Engelse televisie, die de superlatieven niet schuwen.

Kevin De Bruyne een van de beste middenvelders óóit?

Jamie Carragher trapt af bij CBS Sports: “Als hij de man kan zijn die hen naar de Champions League leidt, de treble, dan brengt dat hem naar een ander niveau. We trekken zijn capaciteiten niet in twijfel, maar we beoordelen spelers altijd op de grootste momenten, de grootste toernooien. Daarom vergeleek ik hem voor de wedstrijd met Luka Modric – hij heeft de Ballon d’Or gewonnen, vijf Europese bekers en in de WK-finale gespeeld.”

“Bij Kevin, als ze de finale halen, hebben we het niet alleen over een van de beste middenvelders van zijn generatie, maar over een van de beste middenvelders die we ooit hebben gezien”, vervolgt de voormalige verdediger van Liverpool. “Ik denk niet dat ik veel betere middenvelders heb gezien en ik kijk al dertig of veertig jaar naar voetbal. Ik denk niet dat ik een betere passer heb gezien, maar hij heeft gewoon die Champions League nodig. Hij moet die beker hebben en hij moet de man zijn die een grote rol heeft. Dan kan hij zich meten met Iniesta, Xavi en Modric.”

Beter dan Steven Gerrard?

Micah Richards vraagt zijn tafelgenoot of De Bruyne inmiddels beter is dan zijn oud-teamgenoot Steven Gerrard… “Op dit moment niet, Stevie heeft dat Istanbul-moment  (Champions League-finale 2005, red.). Ik zou niet kunnen zeggen dat Gerrard veel beter was dan De Bruyne. Maar wat Steven heeft, is dat moment. Het is één wedstrijd, maar het is dat moment dat je nooit meer uit je hoofd kunt zetten als je aan Steven Gerrard denkt We hebben dat ene moment met Kevin De Bruyne nog steeds niet op het absolute hoogste niveau. Dit seizoen zou het seizoen kunnen zijn.”

Thierry Henry doet nog een duit in het zakje: “Het brein van Kevin is het beste dat ik ooit heb gezien. Op sommige momenten weet ik niet waar hij aan denkt. Je kijkt naar hem en het is alsof hij niet bij ons is omdat je niet op zijn niveau zit. Ik denk dat hij de slimste speler is die ik ooit in mijn leven heb gezien. Het is gewoon ongeëvenaard, de manier waarop hij denkt. Ik heb hem zes jaar lang af en aan gezien bij België. Je houdt nog meer van de man omdat ik dingen heb gezien die hij op de training en in wedstrijden deed.”

Eén van de besten ooit?

  • Ja
  • Nee
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:04
0+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
28+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
17+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
61+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
46+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
205+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
250+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
140+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
12:00
185+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
81+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
23+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
25+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
120+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
185+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
30+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
50+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
52+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
163+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
75+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
39+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie