Clash in trainersstaf Roda: “Niet-optimale verhouding met Bas Sibum medeoorzaak vertrek Linssen bij eerste elftal”

Foto: Clash in trainersstaf Roda: “Niet-optimale verhouding met Bas Sibum medeoorzaak vertrek Linssen bij eerste elftal”

De reden achter het plotse vertrek van Edwin Linssen als assistent-trainer bij het eerste elftal van Keuken Kampioen Divisie-koploper Roda JC afgelopen week, is een “combinatie van factoren” geweest. Op de achtergrond was er ook sprake van een niet-optimale verhouding tussen de oud-prof en hoofdtrainer Bas Sibum, bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais van de Limburgse club maandag tegenover SoccerNews.nl.

Roda JC pakte heel knap de eerste periodetitel in de KKD, maar wat is er op de achtergrond aan de hand?

Deze website kreeg in de afgelopen dagen van meerdere kanten informatie binnen over enige frictie tussen Sibum en Linssen die intern bij de Kerkraadse club was ontstaan over de invulling van de taken van laatstgenoemde als assistent-trainer bij het eerste elftal van de verrassende winnaar van de eerste periodetitel in de KKD.

Hoewel Roda JC zelf naar buiten toe middels een persbericht afgelopen week, om precies te zijn op dinsdag 26 september, alleen communiceerde dat Edwin Linssen per direct de O21 als trainer zou gaan leiden én de opleiding voor Coach Betaald Voetbal zou gaan volgen, blijkt er op de achtergrond toch iets meer aan de hand te zijn dan alleen die lezing van de Limburgse koploper van de KKD.

Samenwerking

Servais: “De samenwerking was niet optimaal. Bas en Edwin zijn beiden sterke karakters en dat kan elkaar in de weg zitten. Dat wisten we van tevoren en we hebben ingezet op goede samenwerking maar soms gaan de dingen anders dan gepland. Dat was echter niet de hoofdreden voor ons om Edwin verantwoordelijk te maken voor de o21, maar een medeoorzaak.”

Een combinatie van factoren is het meer geweest. Belangrijkste reden was wel dat wij ons O21-elftal heel erg belangrijk vinden omdat daar veel selectiespelers meespelen op zaterdag. Edwin vinden wij daar heel geschikt voor.” Ingewijden bij Roda JC vertellen dat voormalig eerste elftalspeler van Roda Fatih Sonkaya dit seizoen “het hoogste jeugdelftal niet naar zijn hand gezet kreeg”.

Moeilijk elftal

Technische baas Servais wil dit echter bevestigen noch ontkennen. Hij geeft wél aan dat “de O21 een moeilijk elftal is waar een trainer heel kort op moet zitten”. “Edwin Linssen is een ander type hoofdtrainer dan Sonkaya en kan dit naar onze mening goed.” Sonkaya zal als assistent-coach gaan aansluiten bij meerdere jeugdteams van Roda. “Dat past nu beter bij zijn ontwikkeling als trainer”.

Edwin Linssen gaat in verband met zijn trainersopleiding stage lopen bij Jong PSV. Hij speelde in het verleden voor onder meer Fortuna Sittard, Roda JC, VVV, De Graafschap en het Cypriotische AEK Larnaca.

Sterk Roda is een geduchte concurrent voor titelfavoriet FC Groningen?

  • Ja
  • Nee
1269+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie