CL-ticket Inter in gevaar, Real onderuit

Foto: CL-ticket Inter in gevaar, Real onderuit

In de Italiaanse Serie A stonden landskampioen Napoli en Champions League-finalist Internazionale zondagavond tegenover elkaar. De formatie uit Napels trok aan het langste eind: 3-1.

Napoli klopt CL-finalist

Stefan de Vrij stond in de basis bij Inter, waar Denzel Dumfries inviel. In het Stadio Diego Armando Maradona moest de formatie uit Napoli al voor rust met tien man verder na een tweede gele kaart voor Roberto Gagliardini. Lange tijd hield Inter stand, maar halverwege de tweede helft ging het dan toch mis. Andre Zambo Anguissa passeerde doelman André Onana.

Romelu Lukaku maakte nog wel de gelijkmaker voor het tiental van Inter, maar dat bleek niet voldoende voor een goed resultaat. Aanvoerder Giovanni Di Lorenzo en Gianluca Gaetano bepaalden de eindstand op 3-1. Dat is slecht nieuws voor Inter, dat nog allerminst zeker is van Champions League-voetbal voor volgend seizoen.

Scoreverloop: 1-0 (67′) A. Zambo Anguissa, 1-1 (82′) R. Lukaku, 2-1 (85′) G. Di Lorenzo, 3-0 (90′) G. Gaetano

LaLiga: Real onderuit bij Valencia

Het seizoen van Real Madrid dreigt als een nachtkaars uit te gaan. De Spaanse bekerwinnaar ging zondagavond in competitieverband opnieuw onderuit: 1-0 voor Valencia.

Real Madrid werd vorige week al definitief uitgeschakeld in de Spaanse titelstrijd en kon deze week een streep zetten door titelprolongatie in de Champions League. Die klap bleek tegen Valencia nog niet te zijn verwerkt. Diego López maakte na ruim een half uur het winnende doelpunt.

De wedstrijd in Valencia stond bol van de incidenten. Zo was er onder meer sprake van racisme richting Vinícius Júnior, waar in de slotfase ook spelers van beide clubs het met elkaar aan de stok kregen. Uitgerekend Vinícius kreeg ook nog rood.

Scoreverloop: 1-0 (33′) D. López

Wint Inter de Champions League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Inter met een CL-ticket eindigen?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie