Cambuur leeft weer en vergroot Groningse chaos

Foto: Cambuur leeft weer en vergroot Groningse chaos

SC Cambuur heeft de problemen van FC Groningen donderdagavond vergroot. Uitgerekend Daniël van Kaam deed zijn oude club de das om in de Euroborg: 0-1. De wedstrijd werd nog enige tijd stilgelegd vanwege fans die het veld betraden.

Een voetbalkenner zal niet hebben ingezet op een avond met talloze doelpunten. Groningen maakte dit seizoen pas achttien doelpunten, waar Cambuur zelfs maar negen keer het net liet bollen in Eredivisie-verband. Op bezoek bij de directe concurrent liet trainer Sjors Ultee de formatie uit Leeuwarden zelfs zonder echte spits starten.

In de eerste 45 minuten gebeurde er nagenoeg niets in de Euroborg. Luciano Valente creëerde een spaarzame kans, maar doelman Robbin Ruiter zag diens inzet in het zijnet ploffen. Aan de andere kant claimde Jamie Jacobs tevergeefs een strafschop.

Na rust gebeurde er iets meer aan weerszijden. Ruiter werd zowaar een aantal keer getest, maar de vervanger van de gepasseerde João Virgínia hield zijn doel schoon. Aan de andere kant zorgde uitgerekend Remco Balk (ex-Groningen) voor serieus doelgevaar namens Cambuur.

Van Kaam flikt het

Cambuur nam in de 78ste minuut alsnog de leiding in Groningen. Na een voorzet viel de bal perfect voor Van Kaam, die tegen zijn oude werkgever fraai afdrukte: 0-1. Dit zorgde voor grote onrust op de tribunes. In de slotfase wisten meerdere Groningen-supporters het veld te bereiken om hun onvrede kenbaar te maken, waardoor het duel werd stilgelegd.

Na een laatste waarschuwing keerden scheidsrechter Bas Nijhuis en de twee teams weer terug op het veld. Groningen bracht een gigantisch slotoffensief, tot stand, maar gescoord werd er niet meer. Wel plofte er een Groningse inzet op de lat.

De strijd onderin mag nu al bloedstollend worden genoemd. Cambuur en Groningen hebben allebei twaalf punten, net als FC Volendam.

Scoreverloop: 0-1 (78′) Daniël van Kaam

Wie van de twee gaat er degraderen?

  • FC Groningen
  • SC Cambuur
  • Groningen én Cambuur
  • Beide clubs redden het
38+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie