Cádiz-aanvaller Cala ontkent racisme

Foto: Cádiz-aanvaller Cala ontkent racisme

In de Primera División-wedstrijd tussen Cádiz en Valencia van gisteravond (2-1 einduitslag) kregen Cala en Mouctar Diakhaby het met elkaar aan de stok. De eerstgenoemde zou de laatstgenoemde vervolgens racistisch bejegend hebben, waarna alle spelers van Los Che het veld verlieten.

Ze kwamen wel terug en het duel werd nog uitgespeeld, maar zónder Diakhaby, die vervangen werd door Hugo Guillamon. Cala heeft echter tegen zijn coach Álvaro Cervera dat hij de Valencia-verdediger helemaal niet beledigd heeft.

De oefenmeester vertelt in de Spaanse media: “Ik vind dat racisme bestraft moet worden, maar ik geloof mijn speler als hij me dit zegt. We hebben een heel eerlijk elftal en dit soort dingen doen wij niet.”

Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Cádiz heeft een officieel statement op de clubsite geplaatst. De club benadrukt dat het tegen iedere vorm van racisme is en dat iedereen die zich hier schuldig aan maakt bestraft moet worden: of die persoon nu bij de club speelt of niet. Cádiz benadrukt ook dat het niet twijfelt aan de eerlijkheid van alle leden binnen de ploeg, ‘die felle strijders zijn in de strijd tegen racisme en wier houding altijd voorbeeldig is geweest in alle wedstrijden die zijn gespeeld’.”

Cádiz – Valencia is stilgelegd ?

De spelers van Valencia zoeken de kleedkamer op nadat Mouctar Diakhaby racistisch lijkt te zijn bejegend.#ZiggoSport #LaLiga #CADVAL pic.twitter.com/mpHFVDRzyU

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) April 4, 2021

Geloof jij Cala?

  • Ik wel
  • Ik niet
89+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie