Voorspelling: Kan Memphis beslissend zijn voor Atlético tegen Valencia?

Foto: Voorspelling: Kan Memphis beslissend zijn voor Atlético tegen Valencia?

Atlético Madrid is bezig met een wisselvallig seizoen. De ploeg van trainer Diego Simeone staat momenteel vierde in de competitie en lijkt al uitgeschakeld te zijn voor de titel. De derde plaats is nog wel in zicht. In de topper tegen Valencia zal Atleti er alles aan willen doen om aan te haken bij Girona, Real Madrid en Barcelona. Of kan Valencia verrassen en zich richten op de zesde plaats? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Atlético Madrid – Valencia.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Atlético speelt de laatste weken te wisselvallig voetbal, waardoor de achterstand op koploper Girona groter is geworden. Er mag ook wel worden aangegeven dat de ploeg van Diego Simeone geen gemakkelijk programma had in de afgelopen maand. Zo nam Atleti het op tegen Barcelona, Athletic Bilbao en Girona in de Spaanse competitie. Verder werd er in de Super Copa nog tegen Real Madrid gespeeld. Deze vier wedstrijden gingen allemaal verloren.

Toch zijn er ook positieve en mooie resultaten behaald door de club. Zo werd Real Madrid, acht dagen na de nederlaag in de Supercup, in de Copa del Rey met 4-2 verslagen. Er moest wel een verlenging aan te pas komen, maar de derby werd uiteindelijk wel gewonnen. Afgelopen donderdag nam Atlético het in de kwartfinale van de Spaanse beker op tegen Sevilla. De club wist uiteindelijk met 1-0 te winnen, maar het was een moeizame wedstrijd. Antoine Griezmann kwam niet uit de verf. Hij schoot een penalty hoog over, nadat hij was uitgegleden, en scoorde daarna in buitenspelpositie. De Franse ster werd uiteindelijk gewisseld en zo kwam Memphis Depay in de ploeg. Op aangeven van Ángel Correa wist de Nederlander het enige doelpunt van de wedstrijd te maken en de club naar de halve finale te schieten.

Jarenlang was het trademark van Simeone dat hij het defensief dicht kon houden in praktisch elke wedstrijd en dan met 1-0 de wedstrijd zou winnen. In de laatste seizoenen valt het op dat de defensie van Atlético kwetsbaarder is dan ‘normaal’. In slechts zeven competitiewedstrijden wist de ploeg uit Madrid de nul te houden. Tijdens de andere dertien duels kreeg de club telkens één of meerdere doelpunten tegen.

In de beker wist Memphis dan wel te scoren voor Atlético, maar in de competitie is de Nederlander nog niet echt van waarde geweest. De aanvaller heeft er lang uit gelegen met een blessure en dat is ook terug te zien in de lijstjes van Atleti. De club is vooral afhankelijk van aanvallende impulsen van het duo Álvaro Morata en Antoine Griezmann. Deze twee zijn dan ook goed voor 13 en 11 doelpunten in La Liga.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Valencia: teaminfo en vorm

De ploeg van trainer Rubén Baraja is bezig aan een prima seizoen. Nadat de club afgelopen seizoen twee punten boven de degradatiestreep eindigde, staat Valencia nu op een keurige zevende plaats met Baraja. In de eerste maanden van dit seizoen stond de club er een stuk minder goed voor. Begin december nam Valencia de elfde plek in op de ranglijst en werd er vijf keer op rij niet gewonnen. Baraja mocht gewoon blijven zitten en kreeg het vertrouwen van de club. Dit vertrouwen heeft hij terugbetaald. De laatste vier competitiewedstrijden heeft Valencia gewonnen. Rayo Vallecano (0-1), Villarreal (3-1), Cádiz (1-4) en Athletic Bilbao (1-0) werden allemaal verslagen.

Valencia werkt de thuiswedstrijden af in het schitterende Estadio Mestalla. Tijdens deze wedstrijden zijn er 49 duizend man welkom en de ploeg maakt echt gebruik van dit thuisvoordeel. Zes van de negen overwinningen werden thuis behaald. In het Mestalla verloor Valencia nauwelijks dit seizoen. Het feit dat de club in deze topper nu moet afreizen naar Madrid is over het algemeen geen goed voorteken. De laatste twee uitduels werden gewonnen, maar er werd vooral verloren als de club buitenshuis moest voetballen.

De selectie moet het dit seizoen hebben van een aantal sterkhouders. Zo heb je met aanvoerder José Gayá een speler die echt wel op een niveau hoger mee moet kunnen, maar trouw bij Valencia blijft voetballen. Verder heeft de 24-jarige Hugo Duro al 9 keer gescoord voor de club. Hij is dan ook clubtopscorer. Naast die doelpunten gaf hij ook nog eens 3 assists. In 21 wedstrijden is hij direct betrokken geweest bij 12 treffers.

Naast Hugo Duro en Gayá is de Georgische keeper Giorgi Mamardashvili ook een sterkhouder van dit elftal. De 23-jarige doelman heeft Jaume Doménech vrij gemakkelijk uit de basis gekeept. De international van Georgië heeft al 7 keer de nul gehouden dit seizoen. Ondanks dat hij 1 meter 97 is heeft hij een uitstekende reflex en is hij snel bij de grond. Als Mamardashvili het op zijn heupen heeft zal Atlético het zwaar kunnen krijgen.

Beide teams scoren niet

Vorige ontmoetingen

Eerder dit seizoen namen de twee het al tegen elkaar op in Valencia. De thuisclub wist toentertijd vrij verrassend met 3-0 te winnen. Hugo Duro was met twee doelpunten de grote man in dit duel. Voor Valencia was dit de eerste keer sinds 2014 dat er weer eens van Atlético Madrid werd gewonnen. De laatste overwinning van Valencia in Madrid dateert van 12 februari 2011. Joaquín was toen met twee doelpunten beslissend in een 1-2 overwinning, terwijl Diego Godín een rode kaart pakte voor de club uit Madrid.

Wedtip Atlético Madrid – Valencia

Valencia steekt de laatste weken in een aardige vorm. De laatste vier duels werden gewonnen. De historische resultaten spreken dan weer niet in het voordeel van de ploeg. Atlético verlies thuis eigenlijk nooit van Valencia. Na de overwinning tegen Sevilla in de Copa del Rey zal het moraal van de ploeg goed zijn. Tip: wedden op ‘Atlético Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.53 bij Unibet.

Atlético Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie