Zwoegend Barcelona slikt nieuwe domper in titelrace

Foto: Zwoegend Barcelona slikt nieuwe domper in titelrace

FC Barcelona heeft opnieuw averij opgelopen in de titelstrijd. Na de nederlaag tegen Girona verspeelde de ploeg van Xavi Hernández zaterdagavond op bezoek bij Valencia twee punten.

Overwicht tegen Valencia levert geen driepunter op

Barça zit in een lastige fase, waarbij het twee keer achter elkaar verloor. De eerste nederlaag, thuis tegen Girona (2-4), deed wel een stuk meer pijn dan de 3-2 in Antwerpen. In België kwam een B-ploeg in actie, omdat de Catalanen al verzekerd waren van groepswinst. Door de nederlaag van Atlético Madrid eerder op de dag kon Barcelona goede zaken doen in Mestella, waar onder meer Frenkie de Jong terugkeerde in de basiself.

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten, terwijl Barcelona wel de controle had. De Jong was als vanouds de spil op het middenveld, hij was dan ook erg belangrijk bij de openingsgoal tien minuten na rust. Met een prachtige bal buitenkant voet lanceerde de Oranje-international Raphinha aan de rechterkant, die João Félix een niet te missen kans bood: 0-1.

Barça liet na de marge te verdubbelen, terwijl Valencia offensief nauwelijks iets kon inbrengen. Toen Los Ché twintig minuten voor tijd eindelijk gevaarlijk werd, was het ook meteen raak. De bezoekers kregen de bal niet weg, waarna Hugo Guillamón oppikte en met een geweldig schot de kruising vond: 1-1.

De frustratie nam toe bij Barcelona, onder meer bij De Jong. Nadat de scheidsrechter niet floot voor een charge op de middenvelder, gooide hij woest zijn schoen tegen de grond. De ploeg van Xavi kon vervolgens niks meer aan de tussenstand doen, en moest een nieuwe domper slikken. Hierdoor kan koploper Girona op negen punten van Barcelona komen, terwijl Real Madrid twee punten heeft dan de stuntploeg.

Scoreverloop: 1-0 (55′) J.Félix, 1-1 (70′) H.Guillamón

Einde titelrace voor Barça?

  • Zeker
  • Nee joh!
99+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie