Vinícius voorkomt nederlaag Real Madrid

Real Madrid heeft zaterdagavond twee punten laten liggen in de Spaanse titelstrijd. De koploper van LaLiga wist een 2-0 achterstand ongedaan te maken, maar wist niet te winnen van Valencia: 2-2.

Real Madrid worstelt zich naar punt bij Valencia

In het Mestalla schoot Real Madrid niet lekker uit de startblokken. Al na een half uur leidde Valencia met 1-0. Hugo Duro bezorgde de thuisploeg na 27 minuten de voorsprong, waar Roman Yaremchuk drie minuten later optimaal profiteerde van een flater van Dani Carvajal.

Nog voor rust wist de sterrenformatie van trainer Carlo Ancelotti terug te slaan. Uitgerekend Carvajal was daarbij betrokken. De geroutineerde verdediger van Real Madrid vond Vinícius Júnior, die de spanning terug wist te brengen door de 2-1 binnen te lopen.

Vinícius maakt ook tweede Real-treffer

Real Madrid kreeg 45 minuten de tijd om minimaal een gelijkmaker uit het vuur te slepen. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Jude Bellingham daartoe de mogelijkheid, maar doelman Giorgi Mamardashvili hield Valencia op voorsprong. In de 76ste minuut viel de 2-2 alsnog en weer mocht Vinícius de eer opstrijken.

Bijna ging het alsnog mis voor Real Madrid, maar op VAR-advies draaide de scheidsrechter een aan Valencia toegekende strafschop terug. Met 66 punten blijft Real de fiere nummer één van Spanje. Achtervolgers Girona en FC Barcelona mogen echter blijven dromen van een inhaalrace als zij dit weekend wel winnen.

Scoreverloop: 1-0 (27′) H. Duro, 1-1 (30′) R. Yaremchuk, 2-1 (45′) Vinícius, 2-2 (76′) Vinícius