Daniel Carvajal

Leeftijd: 32

Het laatste nieuws over Daniel Carvajal

Daniel Carvajal is een Spaanse rechtsback. De international van Spanje is al sinds 2013 actief voor Real Madrid, waar hij ook in de jeugdopleiding speelde.

  • Carvajal speelt momenteel voor Real Madrid
  • De middenvelder won vijf keer de Champions League
  • Ook veroverde hij drie landstitels en twee bekers
  • Carvajal droeg eveneens het shirt van Bayer Leverkusen
  • In 2014 debuteerde hij als A-international van Spanje

Clubcarrière

Daniel Carvajal Ramos werd op 11 januari 1992 geboren in het Spaanse Leganés, onder de rook van Madrid. De rechtsback begon zijn voetbalcarrière in het shirt van ADCR Lemans. In 2002 maakte hij op tienjarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Real Madrid. Carvajal speelde 68 officiële wedstrijden voor het tweede elftal van De Koninklijke (Real Madrid Castilla) en scoorde daarin drie keer. Met dit team promoveerde hij naar de Segunda División A.

Bayer Leverkusen

Carvajal zag ondanks zijn prestaties in het tweede elftal weinig perspectief bij Real Madrid. De Spanjaard maakte in de zomer van 2012 de overstap naar Bayer Leverkusen, dat een transfersom van vijf miljoen euro voor hem neertelde. Bij de Werkself maakte de rechtspoot zijn debuut op het hoogste niveau. Trainer Sascha Lewandowski gunde hem 86 minuten speeltijd in zijn debuutwedstrijd in de Bundesliga tegen SC Freiburg. Leverkusen won deze wedstrijd met 2-0.

Voor Bayer Leverkusen speelde Carvajal in het seizoen 2012-2012 meteen 36 officiële wedstrijden. Met één doelpunt en acht assists werd de rechtsback zeer waardevol voor de Duitse club. Dat merkte ook Real Madrid op, dat een terugkoopclausule had opgenomen in het contract. Voor een afgesproken transfersom van 6,5 miljoen euro keerde hij al na een jaar terug naar de Spaanse hoofdstad.

(Pro Shots)

Real Madrid

Carvajal werd door Carlo Ancelotti gezien als een directe versterking voor Real Madrid. In het seizoen 2013-2014 speelde de rechtsback dan ook 45 officiële wedstrijden (twee doelpunten) voor de bespeler van het Bernabéu, waarvan het overgrote merendeel als basisspeler. De Spanjaard stond ook aan de aftrap voor de finales van de Copa del Rey en de Champions League. Real Madrid won beide toernooien door respectievelijk FC Barcelona (2-1) en Atlético Madrid (4-1 na verlenging) te verslaan. In de Primera División eindigde het team als derde op drie punten van de stadgenoot.

Bij Real Madrid stond Carvajal meermaals enige tijd buitenspel door blessures. Deze afwezige periodes hadden nooit een negatieve impact op de rechtsback, die indien fit vrijwel alle wedstrijden mocht spelen. De teller staat inmiddels dan ook al op meer dan 350 wedstrijden in alle competities.

Carvajal won in 2023 voor de tweede keer de Copa del Rey met Real Madrid. In andere competities was De Koninklijke nóg succesvoller met de rechtsback in de gelederen. Op dit moment staat de teller op drie landstitels, vier Spaanse Supercups, vijf Champions Leagues, vijf wereldbekers voor clubteams en nog eens vier Europese Supercups.


Interlandcarrière

Carvajal debuteerde op 4 september 2014 als A-international van Spanje, dat in een oefeninterland afrekende met Frankrijk (1-0). Het glorietijdperk van de nationale ploeg was in de zomer daarvoor beëindigd in Brazilië. De rechtsback moest nieuw elan brengen bij Spanje, maar pas in 2023 leverde dat een prijs op. Op Nederlandse bodem werd twee jaar na de verloren finale tegen Frankrijk alsnog de Nations League gewonnen. Carvajal benutte tegen Kroatië de beslissende strafschop.

Carvajal was er overigens niet bij in de Nations League-finale van 2021. Door blessures moest hij ook de EK’s van 2016 en 2021 aan zich voorbij laten gaan, waardoor de teller pas op twee eindtoernooien staat: de WK’s van 2018 en 2022. In Rusland en Qatar werd Spanje al in de achtste finale uitgeschakeld.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie