“Bij Ajax maakte ik weleens een foutje”

Foto: “Bij Ajax maakte ik weleens een foutje”

Hoewel Joël Veltman een terugkeer naar Ajax niet uitsluit, zit hij voorlopig goed op zijn plek bij Brighton. De verdediger wordt in de Premier League gewaardeerd op zijn kwaliteiten en ervaart een positievere benadering dan in Nederland. Over een eventuele rentree bij Oranje moet hij realistisch zijn, zegt hij zelf in gesprek met SoccerNews. “Dat wordt een moeilijk verhaal.”

Interview met Joël Veltman over Engeland, de media en Oranje

Veltman, die even in Nederland is om met Brighton tegen Ajax te spelen, heeft het naar zijn zin in Engeland. “Brighton is heel gemoedelijk en rustig. Iedereen is heel aardig. Het licht dicht bij het strand en er is veel wind, maar ik ben geboren in IJmuiden, dus dat ben ik wel gewend. Het is heel relaxed allemaal. En in veertig minuutjes vliegen ben ik in Amsterdam. Als ik terug wil gaan, bijvoorbeeld wanneer we twee dagen vrij hebben, ben ik er zo.”

De Engelse voetbalsfeer kan de oud-Ajacied bekoren en ook over de behandeling die hij in de media krijgt, is hij positief. “Het voetbal leeft hier enorm. Dat is prachtig om mee te maken”, aldus Veltman. “De media staan bekend als kritisch, maar voor mij persoonlijk is het positiever dan wat ik in Nederland gewend ben. Dat bevalt me wel.”

Hoogendijk merkt op dat de verdediger in zijn jaren bij Ajax behoorlijk wat kritiek over zich heen kreeg. “Dat klopt, ook wel terecht. Ik maakte weleens een foutje. Bij Ajax mag je natuurlijk geen fouten maken. Ik leerde daarvan en werd er beter van. Voor mij was die persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Nu pluk ik er de vruchten van. Ik heb inmiddels honderd Premier Leaguewedstrijden op mijn naam staan. Daar ben ik heel trots op.”

Veltman terug in Oranje?

Een hele boel ervaring in de Premier League, 28 interlands achter zijn naam en bekend met de werkwijze van bondscoach Ronald Koeman. Verwacht Veltman in de toekomst terug te keren bij Oranje? “Het is een tijdje geleden dat ik erbij zat. Koeman ken ik wel, die heeft mij een paar keer opgeroepen in de vorige periode dat hij bondscoach was. Ik doe het momenteel goed bij Brighton, dat mag ik zelf ook wel erkennen. Maar als jongens als Timber en De Ligt geblesseerd zijn en ik word nog steeds niet opgeroepen, moet je realistisch zijn. Dan wordt het een moeilijk verhaal. Maar zeg nooit nooit. Misschien ben ik er wel bij in de zomer.”

Veltman bespreekt in de SN Weekly de wedstrijd van donderdag tegen zijn oude club:

Maakt Veltman kans op het EK met Oranje?

  • Ja, haal hem erbij!
  • Nee, we hebben betere optie.
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie