‘Bayern heeft beet en hengelt Neuer-vervanger binnen’

Foto: ‘Bayern heeft beet en hengelt Neuer-vervanger binnen’

Bayern München heeft eindelijk de gewenste vervanger van doelman Manuel Neuer binnen. Na een lange transfersoap maakt Yann Sommer nu toch de overstap van Borussia Mönchengladbach naar München. Gladbach heeft inmiddels met Jonas Omlin een vervanger gevonden voor Sommer, waardoor de transfer nu eindelijk door kan gaan.

Meerdere Duitse media melden het nieuws dat Sommer op weg is naar Bayern om de transfer af te ronden. Dinsdag zou Gladbach nog een tweede bod hebben afgewezen van der Rekordmeister, maar onder meer BILD en Blick melden dat de 34-jarige Zwitser alsnog op weg naar Bayern is. Sommer moet alleen de medische keuring doorstaan en enkele formaliteiten afronden.

Flinke afkoopsom Sommer

Bayern moet acht miljoen euro op tafel leggen voor Sommer, waarbij Gladbach ook nog eens anderhalf miljoen euro aan bonussen kan ontvangen. De Duitse topclub wilde Sommer graag binnenhalen als vervanger voor Neuer, die de rest van het seizoen is uitgeschakeld dankzij een ski-ongeluk. Sommer tekent bij Bayern een contract tot medio 2025.

Gladbach wilde nu wel meewerken aan de transfer, omdat de 29-jarige Omlin bereid is om de overstap te maken van Montpellier. Saillant detail is dat de Zwitser bij het national elftal de stand-in is van Sommer. Het is nog niet duidelijk of beide keepers op tijd speelgerechtigd zullen zijn om aanstaand weekend hun debuut te kunnen maken voor hun nieuwe clubs.

Is Sommer een goede vervanger voor Neuer?

  • Ja, prima aankoop
  • Nee, matige keeper
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie