‘Barcelona wil opnieuw in gesprek met De Jong’

Foto: ‘Barcelona wil opnieuw in gesprek met De Jong’

Barcelona wil naar verluidt opnieuw om de tafel met Frenkie de Jong om het over een salarisverlaging te hebben. Volgens Mundo Deportivo moet dit er mede aan bijdragen dat het financieel tekort minder wordt.

Salarisverlaging de Jong en Ter Stegen

De Spaanse topclub voerde jarenlang een beleid waarin het torenhoge salarissen aan spelers uitkeerde. La Liga tikte Barcelona de laatste jaren meermaals op de vingers, wat betekende dat het clubbestuur manieren moest vinden om minder geld uit te geven. Aan van de opties is daarbij om de salarissen omlaag te brengen.

Het is publiekelijk bekend dat De Jong en Marc-André ter Stegen beide jaarlijks veel geld krijgen uitgekeerd. In de coronacrisis besloten ze Barcelona eerder al eens tegemoet te komen door uitstel van het salaris te accepteren en de club zou ditmaal opnieuw hopen op begrip van het tweetal.

Het medium laat weten dat Barcelona van plan is om zowel De Jong als Ter Stegen te vragen om structureel genoegen te nemen met een lager salaris. Om hen tegemoet te komen, kunnen ze dan wel een langer contract ondertekenen. Naar verluidt wacht Barcelona echter eerst op het definitieve oordeel van La Liga, voordat de gesprekken van start gaan.

Verbouwing van Camp Nou

Barcelona, dat binnen afzienbare tijd het kampioenschap lijkt te kunnen vieren, zou op een tekort afstevenen van maar liefst 200 miljoen euro. Dat komt mede door de verhuizing naar het Olympisch stadion van Montjuïc, dat vanwege de verbouwing van Camp Nou in gebruik wordt genomen. Het zou de club ongeveer 30 miljoen euro moeten kosten.

Espanyol
Barcelona
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 mei 2023 20:55.

Is de stap van Barcelona begrijpelijk?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, belachelijk
811+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie