‘AZ heeft nieuwe eerste doelman bijna binnen’

Foto: ‘AZ heeft nieuwe eerste doelman bijna binnen’

Het lijkt slechts een kwestie van tijd tot AZ een nieuwe eerste doelman gaat presenteren. Nu Peter Vindahl (verhuurd aan FC Nürnberg) en Sem Westerveld (Jong AZ, zwaar geblesseerd) zijn weggevallen, willen de Alkmaarders een nieuwe sluitpost gaan halen.

En het staat nagenoeg vast dat dat een doelman zal zijn die het stokje overneemt van de zwalkende Hobie Verhulst, als eerste keuze. Tomas Vaclik (een 33-jarige Tsjech van Olympiakos, oud-Sevilla) werd genoemd. Directeur Max Huiberts erkent dat AZ ‘er niet ver van verwijderd is’ om een nieuwe keeper binnen te halen.

“Met Westerveld zijn we een keeper verloren en Vindahl is al verhuurd, dus we zijn twee keepers kwijtgeraakt. Met Sem zou het mee kunnen vallen, maar er is een keeper weg, dus we moeten er een halen. Daar zijn we volop mee bezig, al een tijdje, moet ik eerlijk zeggen. De voorkeur gaat altijd uit naar een Nederlands sprekende keeper, maar die zijn niet altijd beschikbaar, dus we kijken ook in het buitenland. Nee, we zijn er niet zover van verwijderd, denk ik.”

Tomas Vaclik

“Vaclik is één van de keepers die op het lange lijstje van namen staat. Ik weet niet hoeveel het er precies zijn, maar de scouting is druk bezig geweest met het selecteren van het juiste profiel. Tomas is één van de spelers die bij ons op het lijstje staat, maar ik kan niet zeggen dat we met welke keeper dan ook een akkoord bereikt hebben. Dat hoeft niet heel lang te duren”, aldus Huiberts tot slot, op ESPN. Naar verluidt zou de medische keuring van Vaclik wel nog een dingetje kunnen gaan worden, gezien hij pas net hersteld is van een zware schouderblessure.

Abe Lenstra Stadion

Eredivisie

14 januari 2023

18:45

SC Heerenveen
AZ Alkmaar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 januari 2023 18:42.

Moet AZ voor Vaclik gaan?

  • Ja
  • Nee
365+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie