Arsenal-liefdesverklaring Arteta na pijnlijke nederlaag

Foto: Arsenal-liefdesverklaring Arteta na pijnlijke nederlaag

Mikel Arteta zag zijn Arsenal voor het eerst sinds lange tijd weer verliezen in de Premier Leauge. Het zwalkende Everton was met 1-0 te sterk voor The Gunners,die nog steeds fier aan kop gaan in de Premier League.

Arteta verscheen na de wedstrijd tegen Everton voor de camera’s van de Britse televisie. In de perszaal wist de oud-speler van Everton de journalisten te verrassen met een liefdesverklaring aan zijn spelers. “Ik houd nu nog meer van mijn spelers dan voor de wedstrijd, dan een week geleden, dan een maand geleden, dan drie maanden geleden.”

Dat deze liefdesverklaring kwam na het eerste verlies in tijden, heeft volgens Arteta een belangrijke reden. “Het is erg makkelijk om aan de zijde van je spelers te staan als er gewonnen wordt en er goede prestaties zijn. Maar dit zijn de momenten waarop ik nog meer houd van mijn spelers en mijn staf, momenten waarop we nog hechter gaan zijn.”

Arteta laat zijn Arsenal-hart spreken

Volgens de Spaanse oefenmeester moeten ook zijn spelers niet al te zwaar wegen aan het verlies tegen laagvlieger Everton. “We zijn bezig aan een zware reis die uitdagend is en op ons pad zullen we nog zware hordes tegenkomen. Dat moeten we overwinnen. Nu hebben we een week om ons voor te bereiden en de juiste spirit te vinden om Brentford te verslaan.”

Ondanks de nederlaag tegen Everton ziet oud-verdediger Rio Ferdinand The Gunners nog altijd als dé titelkandidaat. De oud-speler vna Manchester United en het Engelse nationale team weet echter wat er gevraagd wordt om een Engels landskampioenschap binnen te slepen.

Ferdinand: “Het wordt echt een fysieke test voor ze. Ze hebben best vaak tegen een tegenstander gespeeld die zo diep verdedigde, maar vaak werd dan niet zo agressief gespeeld als Everton deed vandaag. Normaal is Arsenal met het zo soepele spel in staat om door teams heen te spelen.”

Arsenal wint de Premier Leauge

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Arteta?

  • Ja
  • Nee
71+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie