Ancelotti sneert naar ‘koopzieke’ Premier League-clubs

Foto: Ancelotti sneert naar ‘koopzieke’ Premier League-clubs

In de Premier League sloegen de clubs massaal toe op de winterse transfermarkt. Er werd voor honderden miljoenen uitgegeven aan spelers, waarbij Chelsea de ‘big spender’ was. Daarentegen was in het Spanje bij grootmachten als FC Barcelona en Real Madrid erg rustig. Real-trainer Carlo Ancelotti legde woensdagmiddag uit waarom zijn club niet de markt op is gegaan.

In de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Valencia gaf Ancelotti op de persconferentie tekst en uitleg over het beleid van zijn club, die niet de transfermarkt op is geweest. “Daar was voor ons ook geen reden toe. Met een goede planning hoef je niet halverwege het seizoen de markt op te gaan”, waarmee de Italiaan verwees naar het ‘koopzieke’ gedrag van de Premier League-clubs.

Veel geld voor televisierechten

Dat er in Engeland zoveel geld uitgegeven wordt aan transfers is volgens de oefenmeester wel verklaarbaar. “We weten allemaal waardoor dat is ontstaan: door de torenhoge opbrengsten uit de televisierechten in Engeland. De hele Gemenebest volgt de Premier League op de voet. Dat geeft hen een enorm voordeel. Maar toch, in Europa zal de concurrentie voor de Engelse clubs niet verdwijnen.”

Ancelotti ging ook nog in op de toekomst van zijn routiniers Luka Modric en Karim Benzema, die in verband worden gebracht met lucratieve transfers naar het Midden-Oosten. De Italiaan heeft in ieder geval wel een advies voor zijn ervaren sterspelers. “Ik hoop niet dat het zo ver komt. Real-legendes zouden hun carrière moeten afsluiten bij Real Madrid.”

Moet de winterse transferperiode worden afgeschaft?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat geeft juiste een extra dimensie
488+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie