Analisten kraakhelder over beste én slechtste Ajacied in Friesland

Foto: Analisten kraakhelder over beste én slechtste Ajacied in Friesland

Ajax won afgelopen weekend overtuigend met 1-4 bij sc Heerenveen. Na afloop waren de analisten op tv met name positief over de ontwikkeling van Calvin Bassey. Anderzijds viel Steven Berghuis juist (wederom) erg tegen.

Lof voor Calvin Bassey bij Ajax

Zo zei Marciano Vink op ESPN: “Ik heb best veel kritiek gehad op Bassey, vooral als hij centraal speelde. Maar hij heeft in die zes maanden bij Ajax denk ik veel positiespelletjes gespeeld. Hij had elke keer de juiste oplossing, ook al werd hij onder druk gezet. Het was gewoon een Bassey waar je in ieder geval mee naar voren kan.”

Over Ajax an sich was Vink ook positief. “Het eerste half uur speelde Ajax echt heel goed. Ik denk het beste voetbal dat ik onder Heitinga gezien heb. Veel beweging. Mooie combinaties, je zag ook Bergwijn opleven en eindelijk ook weer eens scoren. Maar ik vond ook Bassey enorm rustig aan de bal en de juiste keuzes maken. Het klopte het eerste half uur erg goed.”

“Je had niet zoiets van: dit gaat fout. Geen enkele twijfel in zijn actie. Dikke complimenten naar hem. Want hij is ook afgekraakt vanwege het voetballende gedeelde. Je hebt ook tegenstanders gehad die hem een beetje vrij lieten, dat hebben we gezien in de Champions League. Maar hij heeft de handschoen opgepakt en laat zien dat hij leert. Dat vind ik echt heel knap”, aldus Vink.

Berghuis zwak

Kenneth Perez wijst Berghuis aan als de zwakste schakel. “Ik heb altijd moeite gehad met Berghuis als middenvelder, ik vind hem geen natuurlijke middenvelder. Ik vind hem een rechtsbuiten. Vandaag was het extreem: nul schoten, nul kansen gecreëerd, dat heeft Berghuis normaal gesproken wel. Zijn passnauwkeurigheid was héél laag vandaag, maar dit soort slidings…”

“Berghuis doet heel veel aanvallersdingen als middenvelder. Ik vind niet dat hij zich gedraagt als een middenvelder. Hij rent maar een beetje rond, vind ik. Je stelt hem daar op, omdat je veel creativiteit wil hebben. Maar je moet ook omschakelen. En nul kansen gecreëerd, nul schoten op doel is voor hem weinig natuurlijk.” De rechtsbuitenpositie is voor Berghuis momenteel ver weg, weet Perez. “Kudus heeft die plek opgeëist. Klaassen zou ook op het middenveld kunnen spelen. Ik vind het niet natuurlijk ogen (Berghuis op het middenveld, red.). Het heeft mij nooit echt kunnen bekoren.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

19 maart 2023

14:30

Ajax
Feyenoord
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 19 maart 2023 14:29.

Bassey was de beste bij Ajax

  • Eens
  • Oneens
640+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie