Ambitieuze Jans: “Dromen van een kampioenschap mag best”

Foto: Ambitieuze Jans: “Dromen van een kampioenschap mag best”

FC Twente deed deze Eredivisie-speelronde geweldige zaken. Zo liep het twee punten in op de vier concurrenten en is het gat naar koploper Feyenoord verkleind naar vier punten. Trainer Ron Jans heeft er geen moeite mee als de spelers stiekem van een landstitel dromen.

Door de zege op FC Emmen (2-0) en vervolgens het puntenverlies van alle concurrenten, werden de Tukkers de grote winnaar van het weekeinde. “Realistisch is een kampioenschap misschien niet, maar dromen mag best”, stelde Jans in gesprek TC/Tubantia. “Er zit nog meer in, maar of dat gaat lukken moeten we op het veld laten zien.”

“Bijna binnen”

Ook tegenover RTV Oost gaat de trainer in op de situatie van Twente. “Ik denk dat het kampioenschap bijna binnen is”, knipoogde Jans. “Het is echt opmerkelijk. Als je naar het programma kijkt, denk je: bij Utrecht-Feyenoord gaat sowieso één ploeg puntenverlies lijden. Maar bij de rest denk je: die gaan allemaal wel winnen. In de top-acht is er maar één ploeg die gewonnen heeft en dat zijn wij. Het is echter maar één wedstrijd en van Emmen moet je thuis ook winnen.”

Op doelsaldo staat Twente nu boven AZ. Komend weekend kan de ploeg uit Enschede ook Ajax inhalen, bij een onderling treffen in de Johan Cruijff ArenA. Midweeks wacht nog het bekerduel met Telstar.

KNVB Cup

10 januari 2023

18:45

Twente
Telstar
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 10 januari 2023 18:47.

Twente een échte kandidaat voor de titel?

  • Denk ik zeker
  • Echt niet
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie