“Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”

Foto: “Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”

In Nederland heeft iedereen het over Feyenoord-middenvelder Mats Wieffer, die nu onderdeel uitmaakt van de Oranje-selectie van bondscoach Ronald Koeman. Maar Rafael van der Vaart stipt aan dat we iemand als Bologna-spelmaker Jerdy Schouten niet mogen vergeten.

‘Dan speelt Jerdy Schouten over drie maanden in Oranje’

In zijn column in De Telegraaf schrijft de oud-Ajacied: “Ongetwijfeld zal Koeman Wieffer ook wel wat minuten geven. Maar dat is vooral gebaseerd op het feit dat een speler als Wieffer bij Feyenoord elke week zichtbaar is. Terwijl er in het buitenland jongens zijn die we met z’n allen nauwelijks goed beoordelen.”

Van der Vaart steekt de hand in eigen boezem: “Daarmee geef ik ook kritiek op mijzelf als analist, want ik heb me erop betrapt dat ik ook geneigd ben om naar spelers in de Eredivisie te kijken in plaats van naar spelers die bij gerenommeerde clubs in de Serie A of de Bundesliga voetballen.”

Schouten over het hoofd gezien?

De voormalige international wijst dus vooral naar Schouten: “Die speelt bij Bologna echt de pannen van het dak. Die hoort bij de drie middenvelders met de beste statistieken in de Serie A. Ik heb Schouten in zijn tijd bij Excelsior al een pareltje genoemd. Maar dan gaat hij naar Italië en dan verdwijnt hij uit beeld. Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of FC Twente tekent, staat hij over drie maanden in het Nederlands elftal. Zo werkt het gewoon, maar het is ook een les voor ons als analisten én voor de bondscoach om meer naar dat soort spelers te kijken.”

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1026+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie