‘Ajax moet Feyenoord dreun uitdelen op transfermarkt’

Foto: ‘Ajax moet Feyenoord dreun uitdelen op transfermarkt’

Ajax heeft het vizier volgens De Telegraaf gericht op Tijjani Reijnders van AZ als opvolger van Edson Álvarez, maar diverse analisten denken dat Ramiz Zerrouki van FC Twente een betere optie zou zijn voor de Amsterdammers.

‘Ajax moet Zerrouki voor neus Feyenoord wegkapen’

“Hij is overal op het veld, hij heeft een beetje Álvarez in zich en ook een beetje Berghuis. Een dynamische speler met oog voor de ruimte en een goede techniek”, opent Marciano Vink in Voetbalpraat, op ESPN. “Plus het feit dat hij een goed schot heeft en rond de zestien komt. Overal zoeken ze dit soort spelers met deze energie. Niet voor niets zaten er zoveel clubs voor hem op de tribune bij Lazio.”

Kees Luijckx stelt bovendien dat veel spelers die van AZ naar Ajax verkasten, niet zijn geslaagd in de hoofdstad. “Als je ziet hoeveel spelers van AZ niet zijn geslaagd bij Ajax, dat zijn er echt een hele hoop.” Voorbeelden zijn Olaf Lindenbergh, Owen Wijndal en Nemanja Gudelj. “Bij AZ is alles redelijk veilig en duidelijk, en Ajax is best wel een stap in het diepe voor een AZ-speler. Feyenoord of PSV zou een logischere stap zijn voor Reijnders.”

‘Zerrouki meer Álvarez-type’

Leonne Stentler sluit niet uit dat Reijnders juist een uitzondering op de regel zou kunnen zijn. “Hij is zo stabiel dat ik denk dat hij juist wél zou kunnen slagen bij Ajax.” Desondanks zou Stentler ook eerder voor Zerrouki kiezen. “Reijnders ligt nog vast tot 2027, Zerrouki tot 2024. Zerrouki is veel meer een Álvarez-type.” Zerrouki wordt juist al heel lang aan aartsrivaal Feyenoord gelinkt.

Wie schat jij hoger in?

  • Zerrouki
  • Reijnders
808+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie