‘Ajax gaat voor gigantische verrassing’

Foto: ‘Ajax gaat voor gigantische verrassing’

Ajax hoopt op een grote verrassing op trainersfront. Volgens De Telegraaf is Zlatko Dalic, de bondscoach van Kroatië, benaderd om het stokje over te nemen van de ontslagen Alfred Schreuder.

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam is Schreuder ontslagen als trainer van Ajax. John Heitinga neemt de honneurs voorlopig waar als interim-trainer, maar het is de bedoeling dat de clubleiding een permanente opvolger zoekt. “Er is contact gelegd met Dalic, de bondscoach van Kroatië”, vertelt clubwatcher Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf.

Verweij vervolgt: “Daar hebben ze een contactje mee gelegd om te kijken of hij ervoor openstond om trainer van Ajax te worden. We hebben begrepen dat er in totaal drie mensen gepolst zijn om het definitief over te nemen van Schreuder als het mis zou gaan. Drie keer is Ajax een ‘nee’ verkocht. Dat is in het verleden ook wel eens anders geweest.” De Ajax-watcher weet niet om welke trainers het gaat.

Een pikant detail: Kroatië speelt komende zomer de Final Four van de Nations League in Nederland. In de halve finale staan Oranje en Kroatië tegenover elkaar. Valentijn Driessen heeft het vermoeden dat Dalic niet eerder beschikbaar komt, waardoor hij pas volgend seizoen een optie zou worden.

Technisch directeur

Ajax is tevens op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Verweij: “Ajax is terechtgekomen bij Michael Reschke, de oud-directeur van onder meer Bayern München en Schalke 04. Het is een oude bekende van Klaas-Jan Huntelaar, maar ook hij heeft bedankt voor de eer. Het is best zorgelijk voor Ajax als mensen niet graag meer naar je club komen.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een goede zet?

  • Ja
  • Nee
2504+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie