‘Ajax doorbreekt de ideale lijn van Heitinga’

Foto: ‘Ajax doorbreekt de ideale lijn van Heitinga’

John Heitinga werd deze week gepromoveerd tot Ajax-trainer voor de rest van het seizoen. Fred Grim is erg benieuwd hoe de oud-verdediger het er vanaf gaat brengen de komende maanden.

“Ik heb Johnny natuurlijk meegemaakt als een hele jonge speler, die net bij het eerste elftal kwam. Hij was leergierig en heeft zichzelf daarna ontwikkeld. Als voetballer heeft hij ook internationale ervaring opgedaan. Ik denk dat hij op een gegeven moment wel een bepaalde lijn voor zichzelf heeft uitgestippeld om trainer te worden in de Eredivisie. Alleen moet straks blijken of deze stap de juiste is”, vertelt Grim aan Ajax Showtime.

Is het aanstellen van Heitinga, juist in deze roerige tijden, niet te vroeg? “De ideale lijn van Heitinga wordt doorbroken. Volgens mij heeft Van Nistelrooij (trainer PSV, red.) het een half jaar geleden ook op die manier gezegd. Vandaar dat ik een klein beetje zoek. Het gaat toch kriebelen en dan krijg je een kans. Moet je hem dan pakken? Die keuze is natuurlijk het aller moeilijkste. Wat is nou het juiste moment?”

Onzekere toekomst

Richting de nabije toekomst is er nu nog heel veel onduidelijk. “Ik ken niet alle afspraken die er ooit gemaakt zijn met Heitinga. Ik heb ook weleens gelezen: We hebben een plan, we gaan zijn contract verlengen en hem stapsgewijs klaarstomen voor het eerste elftal. Ik weet ook niet wat John zijn eigen plannen zijn. Stel dat het goed gaat en Ajax besluit toch een andere trainer te halen, wil John dan nog wel assistent zijn? Of zegt hij: ik heb het nu een half jaar bij Ajax laten zien, ik wil gewoon hoofdtrainer blijven? Dat zijn zoveel scenario’s, waarvan je aan de voorkant eigenlijk niet weet hoe het straks gaat worden richting het einde van het seizoen. Schijnbaar lukt het de club ook nog niet om de beoogde opvolger binnen te halen.”

Ajax heeft het wel geprobeerd, bijvoorbeeld bij Marcelo Gallardo. Een buitenlandse coach in Amsterdam? “Daar heeft Ajax misschien ook een bepaalde reden voor, dat weet ik echt niet. Ik weet wel dat bijvoorbeeld Peter Bosz vrij is. Als je een trainer zou kunnen vinden op dit moment, waar je als directie achterstaat, dan zou ik het wel nu meteen doen en niet wachten tot over een aantal maanden. Maar ik kan er niet over oordelen of dat wel of niet haalbaar is.”

Heitinga is er klaar voor

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
356+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie