AD: Mislintat enorm onder de indruk van Ajax-jongeling

Foto: AD: Mislintat enorm onder de indruk van Ajax-jongeling

Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur bij Ajax, is erg te spreken over de potentie van jongeling Silvano Vos. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag. Binnen de club is men het er naar verluidt over eens dat de controlerende middenvelder over ‘exceptionele kwaliteiten’ beschikt.

‘Silvano Vos en Gabriel Misehouy op de vooravond van hun Ajax-doorbraak’

De verwachting is dan ook dat ‘zijn doorbraak niet lang uit zal blijven’, net zoals generatiegenoot Jorrel Hato in de afgelopen weken doorbrak in de achterhoede van de Amsterdammers. Het AD heeft verder nog een eervolle vermelding voor Gabriel Misehouy, ‘een middenvelder om in de gaten te houden’.

Metamorfose met eigen jeugd als speerpunt

Dat Ajax de Champions League vrijwel zeker misloopt, betekent niet direct dat jonkies meer kansen krijgen, stelt de krant verder: “Niet het nieuwe decor is daarvoor leidend, maar de doelen die Ajax had en houdt: de landstitel en de poulefase van de koningsklasse. Daar baseert Mislintat zijn metamorfoseplannen op en van daaruit wordt ook bekeken hoe geruisloos groeiende talenten mee kunnen draaien.”

“Valt het Ajax-gehalte in de nieuwe groep dan straks niet tegen? Dat lijkt wellicht zo, omdat dit seizoen veel aankopen zonder succes werden ingepast. Ook AZ, dat meer op collectief opleidt en de Youth League won, bepaalt die perceptie mogelijk een beetje. Binnen Ajax wijzen ze echter op het geringe aantal AZ-exponenten in de Europese (sub-)top en de eigen selectie waarin meer zelfopgeleide spelers lopen. Daarover zijn ze in de hoofdstad, waarin meer aan het individu wordt geschaafd, nog altijd best tevreden. Ook voor komend seizoen. Mislintat weet echter ook dat hij jonge talenten veel meer tot bloei kan laten komen, bijvoorbeeld door ze meer te omringen met gelouterde Nederlandse steunpilaren”, aldus het AD tot slot.

Vos is volgend seizoen al basisspeler in Ajax 1

  • Ja
  • Nee, dat is overdreven
816+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie