‘Acterende’ Kuyt wordt gesloopt: “Een soort clown Bassie geworden”

Foto: ‘Acterende’ Kuyt wordt gesloopt: “Een soort clown Bassie geworden”

Volgens Ronald Waterreus moet Dirk Kuyt een aantal sterke punten als speler, ook gebruiken nu in zijn rol als coach. De voormalig doelman stelt dat de houding van de ADO Den Haag-trainer bijdraagt aan de zwakke prestaties van de club uit de Hofstad.

De supporters van ADO hebben ondertussen weinig vertrouwen meer in Kuyt. Nadat een groep hem eerder opzocht bij het trainingsveld, verschenen er afgelopen vrijdag witte zakjes op de tribunes tijdens de 3-1 nederlaag tegen Jong PSV. “In nauwelijks een paar weken tijd is Kuijt van ultieme volksheld gedegradeerd tot een soort Clown Bassie”, begint Waterreus fel in zijn column in De Limburger. “Een man om wie ‘we’ stiekem gniffelen wanneer hij na wéér een verloren wedstrijd met ADO zijn volledige voorraad clichés de lucht inblaast.”

Tegenstelling tot de voetballer Kuyt

Waterreus keek met veel respect naar de voetballer Kuyt, die ‘stapje voor stapje steeds verder klom en zo meer dan het maximale uit zijn mogelijkheden heeft gehaald’. “Maar juist in dat laatste schuilt voor mijn gevoel een paradox. De trainer Kuijt voelt zich blijkbaar wel te groot om eerst een serieus aantal jaren ervaring op te doen bij Quick Boys of het beloftenteam van pak ‘m beet FC Utrecht. Net zoals zijn generatiegenoot Wesley Sneijder ontbreekt het hem aan de echte wil om te investeren vooraleer in het profvoetbal serieus aan de slag te gaan. En dan ook nog eens bij een van de moeilijkste clubs van Nederland.”

“In zijn korte periode als Feyenoord-jeugdtrainer was het al een publiek geheim dat hij zijn spelers nog weleens drie dagen vrij wilde geven, zodat hij zelf een potje kon ballen met de Liverpool Legends”, vervolgt Waterreus. “En nu, bij ADO, acteert hij voor mijn gevoel slechts plichtmatig de zelfverzekerde en bevlogen coach. Dat alles bij elkaar maakt zijn tamelijk uitzichtloze positie in Den Haag zo ongemakkelijk. Als Dirk Kuijt trouw was gebleven aan de voetballer Dirk Kuijt, had hij zich dit leed allemaal kunnen besparen.”

TIP: 2.40 als ADO wél van FC Eindhoven weet te winnen!

Wordt Kuyt snel ontslagen?

  • 100%
  • Nee, hij draait het helemaal om
255+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie