”Ajax-ster’ Kudus weggekocht door Duitse topclub’

Foto: ”Ajax-ster’ Kudus weggekocht door Duitse topclub’

Mohammed Kudus geniet interesse van Borussia Dortmund. De Duitsers zagen de Ghanees de afgelopen maanden bij Ajax uitblinken.

BILD meldt dit nieuws dinsdagmiddag. De 22-jarige middenvelder speelde zich recent in de kijker als valse spits. Hij veroverde een basisplaats in het team van Alfred Schreuder, en scoorde zes keer in vijf duels achter elkaar. BILD spreek van een ‘Ajax-ster’ en ‘een razendsnel pareltje met een uitstekende techniek, spelintelligentie en een neus voor goals’.

Spitspositie

Zo zou Dortmund opnieuw in Amsterdam zaken willen doen, nadat het afgelopen zomer al Sébastien Haller overnam. Na het wegvallen van de Ivoriaanse spits, wordt die positie momenteel ingevuld door Anthony Modeste, met het jonge talent Youssoufa Moukoko als alternatief. Donyell Malen kan ook als nummer negen uit de voeten, maar wordt vooral gebruikt vanaf de linkerkant.

Moukoko beschikt over een aflopende verbintenis en lijkt niet te willen verlangen. Het clubbestuur van BVB kijkt daarom al naar andere offensieve opties. Kudus wordt naar verluidt met bovengemiddelde interesse gevolgd. Met de Ghanese jeugdtrainer denken ze iemand in huis te hebben, die de Ajacied over de streep kan trekken.

Kudus heeft in de Johan Cruijff Arena nog een contract tot medio 2025. Zijn transferwaarde zou rond de tien miljoen euro liggen. Aan het eind van de vorige transferperiode was de international vastberaden om naar Everton te vertrekken, Ajax ging echter voor de overgang liggen. The Toffees hebben de hoop op Kudus nog niet opgegeven, naar verluidt zou ook Tottenham Hotspur interesse hebben.

TIP: 2.90 als Kudus vanavond het net vindt tegen Napoli!

Mooie stap voor hem?

  • Echt wel
  • Nee, bij Ajax blijven!
896+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie