‘Ajax-situatie krijgt grote gevolgen’

Foto: ‘Ajax-situatie krijgt grote gevolgen’

Er dreigt een serieuze tegenvaller voor bondscoach Louis van Gaal. Het is zeer de vraag of Ajax-spelers Davy Klaassen en Steven Berghuis genoeg ritme krijgen om een positieve rol te spelen op het WK in Qatar.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “Zonder Steven Berghuis en Davy Klaassen viel de puzzel op het middenveld en in de aanval van Ajax tegen FC Groningen in elkaar. Juist op het moment dat de internationals warm willen draaien voor het WK, nemen ze in de hoofdstad plaats in de wachtkamer. (…) Louis van Gaal neemt Davy Klaassen en Steven Berghuis vanwege hun specifieke kwaliteiten graag mee naar Qatar. Maar is dat over drie maanden nog zo, nu beide middenvelders onder Alfred Schreuder een pas op de plaats moeten maken?”

Bij Ajax wil men niets weten van een probleem. Gezien het drukke speelschema komt er genoeg ruimte voor andere spelers, maar het AD verwacht dat trainer Alfred Schreuder grotendeels vast blijft houden aan de opzet van afgelopen weekend met Brian Brobbey, Dusan Tadic, Antony én Steven Bergwijn. “Kenneth Taylor aflossen? Dat lijkt het meest aannemelijk, maar de linkspoot manifesteerde zich opnieuw sterk als simpel voetballende en scorende middenvelder. Daarbij kun je je ook afvragen of Ajax zonder die twee (Taylor en Edson Álvarez, red.) niet té aanvallend voor de dag komt.”

Er is dus wel degelijk reden tot zorg. Het medium weet: “Van Gaal gaf zelf al aan na de laatste interlandperiode zijn selectie grotendeels rond te willen hebben. Dat betekent niet de groep niet aan mutaties onderhevig is. Voordeel voor het Ajax-duo is dat een speler als Donny van de Beek onder trainer Erik ten Hag nog niet veel is opgeschoten. Van Georginio Wijnaldum moet dat in Rome nog blijken. Wel klopt de creatieve en trefzekere PSV-middenvelder Joey Veerman steeds nadrukkelijker op de deur.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,65 keer je inleg via Unibet!

Gaan zij mee naar Qatar?

  • Ja, allebei
  • Alleen Berghuis
  • Alleen Klaassen
  • Nee, allebei niet
353+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie