Spaanse media gaan los over Frenkie de Jong

Foto: Spaanse media gaan los over Frenkie de Jong

Frenkie de Jong was zaterdagavond na lange tijd weer eens voetballer. De speelbal van een transferspel tussen FC Barcelona, Manchester United en Chelsea begon op de bank tegen Rayo Vallecano, maar maakte indruk op de Spaanse pers tijdens zijn half uur durende invalbeurt. De conclusie? “De beste Frenkie is een boze Frenkie”. 

SPORT gaf de invalbeurt van De Jong een zes, terwijl twaalf teamgenoten een vijf toebedeeld kregen. “Hij zorgde voor nieuwe impuls op het middenveld. Het spel werd dynamischer en meer verticaal. Ondanks alle geruchten over zijn toekomst is de Nederlander zijn concentratie niet verloren. Dat spreekt in zijn voordeel.”

Frenkie de Jong 

Mundo Deportivo vond dat De Jong iets negatiefs in iets positiefs heeft omgezet. “Bevestigd: de beste Frenkie is een boze Frenkie. Hij speelde in het laatste halfuur en zette zijn persoonlijke walging om in een uitbarsting op het voetbalveld. Bij vlagen bracht hij het zelfvertrouwen in de ploeg weer tot leven, met balveroveringen en sprints die tot gevaar leidden.”

Ook volgens MARCA behoorde De Jong tot de uitblinkers bij FC Barcelona. Samen met Ansu Fati, die eveneens inviel bij de Catalanen, zorgde hij voor een aantal schitterende combinaties. Tot een doelpunt leidde het echter niet, al onderschrijven alle media dat De Jongs positie bij Barcelona er zeker niet slechter is op geworden. 

Xavi Hernandez was na afloop duidelijk over de status van De Jong binnen Barcelona. “Frenkie is geen wisselspeler”, zei de trainer. “Ik weet niet wat de komende weken gaat gebeuren op de transfermarkt. Maar ik kan garanderen dat als hij blijft, hij belangrijk voor ons gaat zijn. Ons doel is om prijzen te winnen. Als dat niet lukt, is het een teleurstellend seizoen. We kunnen nu niet zeggen dat we niet voor de prijzen gaan omdat we tegen Rayo Vallecano hebben gelijkgespeeld.”

TIP: Wint Barcelona van Real Sociedad? De odd is 2.05x!

Staat De Jong na 1 september in de Barcelona-basis?

  • Ja
  • Nee
714+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie