FC Utrecht kan alwéér niet winnen

FC Utrecht beleeft een moeizame start van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Na het 2-2 gelijke spel tegen RKC Waalwijk van vorige week werd het vandaag weer een remise voor de Domstedelingen, dit keer in de Galgenwaard tegen SC Cambuur.

Bas Dost kreeg voor het eerst een basisplek bij de thuisploeg. Vorige week achtte oefenmeester Henk Fraser hem nog niet fit genoeg, maar dit keer mocht de kopsterke spits starten. Al in de derde minuut van de wedstrijd was de voormalige goalgetter van onder meer VfL Wolfsburg en Club Brugge dicht bij zijn eerste doelpunt in Utrechtse dienst. Hij kreeg de bal van Daishawn Redan, maar vond doelverdediger João Virgínia op zijn weg.

Ook Redan had de 1-0 een paar keer op zijn schoen, maar hij stuitte eveneens op de onklopbare nieuwe keeper van Cambuur. Vervolgens was Dost weer dicht bij de 1-0, maar hij had het vizier dit keer niet op scherp staan. Virgínia hoefde dit keer niet handelend op te treden.

Aan het einde van de eerste helft stichtte ook Cambuur wat gevaar, maar Remco Balk en Mees Hoedemakers slaagden er niet in om hun kansen te verzilveren. Daarbij diende ook doelman Vasilios Barkas in actie te komen (hij tikte de inzet van de laatstgenoemde Cambuur-speler bijvoorbeeld uit de hoek).

Ook in de tweede helft werden de Leeuwarders een paar keer gevaarlijk, dit keer via Jamie Jacobs en weer Hoedemakers. Het bleef echter bij 0-0 in de Galgenwaard.