AZ-kopstukken gaan los na blamage

Foto: AZ-kopstukken gaan los na blamage

AZ heeft een flinke kater overgehouden aan de nederlaag in de Conference League-voorronde. In Schotland was Dundee United met 1-0 te sterk. Dat zorgt voor teleurstelling bij trainer Pascal Jansen en aanvallende middenvelder Dani de Wit, die alles op alles moeten zetten om de volgende ronde veilig te stellen in de return in het AFAS Stadion. 

De Wit steekt de hand in eigen boezem. “Het is wel duidelijk dat we zelf niet goed genoeg waren. Veel spelers hebben onder de maat gespeeld, onder wie ikzelf”, zei de middenvelder in gesprek met Veronica. “Dan kun je het ook tegen Dundee heel lastig krijgen en dat was ook het geval. We hebben heel veel kwaliteiten om dit soort tegenstanders te verslaan, maar dat kwam er vanavond helaas niet uit. Dat is teleurstellend, maar dit is pas de eerste helft. We moeten het volgende week gaan doen.”

AZ

Ook AZ-aanvoerder Bruno Martins Indi was kritisch: “Ik moet zeggen dat het vrij onnodig was om een tegendoelpunt te krijgen. Als we gewoon heel rustig blijven, en technisch de dingen goed uitvoeren, kun je goede mogelijkheden krijgen. Dat nemen we mee naar volgende week.”

Pascal Jansen stak zijn teleurstelling ook niet onder stoelen of banken. De trainer blijft echter hoopvol. “Je verwacht gewoon meer. Er is te weinig uitgehaald vandaag. Dat ligt puur aan onszelf. Je weet wat ze voor eigen publiek willen. Ze hebben twee schoten tussen de palen gehad. Eentje ging er in. En net op dat moment moesten we adequaat ingrijpen. Dat kost ons de wedstrijd. We hebben mogelijkheden gehad en waren zelf niet zuiver. Zijn we dat thuis wel, dan ben ik er van overtuigd dat we dit alsnog naar een goed einde gaan brengen.”

Jansen weet ook wat er moet gebeuren om niet opnieuw in de Schotse val te lopen. “De belangrijkste ruimtes die we graag bespelen, waren echt te bespelen, maar we haalden er te weinig uit. Dan creëer je in aanvallend opzicht te weinig kansen. We hebben zoveel gespeeld in de voorbereiding, daar zag ik dat er voldoende creativiteit aanwezig was. Maar in de hoogste snelheid moeten we dat wel gebruiken. We halen er te weinig uit. Dat heeft te maken met de keuzes die je maakt.”

TIP: Wint AZ wel van Go Ahead Eagles? Pak 1.42x je inzet!

Haalt AZ de volgende ronde?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
70+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
104+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
100+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
44+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
59+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
327+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
102+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
291+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
88+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1178+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
179+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
49+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
468+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
802+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
211+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
335+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie