Origi heeft transfer naar Italiaans kampioen AC Milan binnen

Foto: Origi heeft transfer naar Italiaans kampioen AC Milan binnen

Divock Origi heeft zijn langverwachte transfer beet. De Belgische spits verkast naar de Italiaanse kampioen AC Milan. Hij zette er transfervrij zijn handtekening tot medio 2026. 

Liverpool besliste dit seizoen om afscheid te nemen van Divock Origi. De Rode Duivel was de voorbije jaren uitgegroeid tot een cultheld bij de Engelse fans, maar kon steeds minder vrede nemen met zijn statuut als supersub. Om die reden besliste de grootmacht om Origi een vrije transfer te gunnen. Een buitenkans, dacht men bij Milan. 

2026

De Rossoneri lieten al enkele maanden blijken dat ze geïnteresseerd waren in de diensten van Origi. Ondertussen heeft de landskampioen ook wat het wil. Origi zette zijn krabbel tot juni 2026. De aanvaller laat naar verluidt Villarreal en diverse Bundesliga-clubs links liggen. Bij Milan komt hij met Alexis Saelemaekers een landgenoot tegen. 

Origi stapte ooit van de jeugd van KRC Genk over naar de opleiding van OSC Lille. Bij de Franse club zette hij zijn eerste stappen als profvoetballer. Het leverde hem op jonge leeftijd al caps op bij de Rode Duivels. Zo scoorde hij op het WK 2018 de winnende treffer in het groepsduel tegen Rusland. Liverpool lokte hem daarna naar Engeland. Bij The Reds maakte hij enkele belangrijke goals, maar een echte basispion werd hij nooit. Dat hoopt hij nu wel te worden bij Milan.

Zit er een basisplaats in bij Milan?

  • Jawel
  • Nee, helaas
8+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie