Preview: Italiaans onderonsje in kwartfinale Europa League

Foto: Preview: Italiaans onderonsje in kwartfinale Europa League

Op donderdagavond krijgt AC Milan bezoek van AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Deze botsing tussen twee Italiaanse titanen belooft een intense strijd te worden. Voor de Italiaanse voetbalsupporter biedt deze confrontatie het geruststellende vooruitzicht dat minstens één Italiaanse club de halve finale zal bereiken. De vraag blijft: welke club zal een eerste stap zetten richting deze halve eindstrijd? In deze voorspelling vind je informatie om te wedden op het duel AC Milan – AS Roma.

San Siro

Europa League Final Stage

11 april 2024

21:00

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 april 2024 17:43.

AC Milan: teaminfo en vorm

AC Milan kende een veelbelovende start van het Serie A-seizoen, maar verloor veel punten in november 2023. De hoop op het winnen van de titel vervaagde. Momenteel staat AC Milan op de tweede plaats in de competitie, met een achterstand van veertien punten op de leider uit dezelfde stad. De kans op het kampioenschap lijkt dus uitgesloten voor AC Milan, aangezien Internazionale zo goed als zeker is van de titel.

Desondanks heeft het team van Stefano Pioli zich stevig gepositioneerd voor een plaats in de aankomende editie van de Champions League. De top vier clubs in de Serie A verdienen een plek in dit prestigieuze toernooi. AC Milan heeft momenteel een comfortabele voorsprong van dertien punten op de vijfde plaats.

Recentelijk heeft AC Milan uitstekende vorm laten zien, de laatste nederlaag dateert van begin februari. Het team boekte afgelopen weekend een overtuigende 3-0 zege op Lecce.

AC Milan eindigde als derde eindigde in hun Champions League-groep, wat resulteerde in een overstap naar de Europa League. Na een 5-3 overwinning over twee wedstrijden tegen Stade Rennes, volgde een overtuigende 7-3 overwinning op Slavia Praag in de achtste finale. AC Milan lijkt dus in goede vorm te verkeren en klaar te zijn voor de uitdaging tegen AS Roma in de Europa League.

Christian Pulisic geeft een assist: Ja

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

AS Roma: teaminfo en vorm

AS Roma begon het seizoen onder leiding van José Mourinho. The Special One moest in januari vertrekken, wat voor hem een pijnlijk afscheid was. Met de club won hij in 2022 de Conference League en in 2023 werd de finale van de Europa League bereikt. Deze jaargang kon Mourinho echter niet meer boven verwachting presteren met de ploeg.

Het bestuur van AS Roma lijkt echter een juiste beslissing te hebben genomen door Mourinho te vervangen. Daniele De Rossi, een clubicoon van Roma, heeft het stokje overgenomen en doet het uitstekend als hoofdtrainer. Sinds zijn aanstelling heeft het team de meeste wedstrijden gewonnen en zijn ze opgeklommen van de zevende naar de vijfde plaats in de Serie A. De achterstand op de vierde plaats, momenteel ingenomen door FC Bologna, bedraagt slechts drie punten. Bij eventuele misstappen van de concurrentie kan De Rossi zich bij de top vier van Italië nestelen.

Naast de sterke prestaties in de nationale competitie bleef AS Roma dus ook op Europees niveau actief. Na de uitschakeling van Feyenoord in de eerste knock-outronde van de Europa League en een overwinning op Brighton & Hove Albion, behaalde het team recentelijk een belangrijke 1-0 zege op aartsrivaal Lazio Roma in de competitie. AS Roma lijkt onder leiding van De Rossi een veelbelovende koers te varen, zowel in de competitie als in Europese toernooien.

Meer dan 1.5 doelpunten door Roma

Vorige ontmoetingen

In de Serie A hebben AC Milan en AS Roma elkaar al tweemaal ontmoet dit seizoen, waarbij AC Milan er twee keer met de zege ervandoor ging. Deze wedstrijden vonden plaats voordat De Rossi aantrad als trainer van Roma. Het recente verleden biedt dus weinig hoop voor de club uit Rome. De laatste keer dat AS Roma van AC Milan won dateert van 2019 en in uitwedstrijden boekte de club voor het laatst een overwinning op AC Milan in 2017. De Rossi deed zelfs nog mee aan dit duel, als veldspeler van AS Roma.

Wedtip AC Milan – AS Roma

De ploeg van Pioli wordt beschouwd als de favoriet voor dit duel. Hoewel AS Roma al geruime tijd niet meer heeft weten te winnen in San Siro, lijkt het team momenteel in vorm te zijn. AC Milan staat erom bekend dat het regelmatig sterk uit de startblokken komt en snel de leiding neemt in wedstrijden. Daarom adviseren we om te wedden op ‘Rust: AC Milan’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.40 bij Unibet.

Rust: AC Milan

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie