AZ-uit zure hap in toetje van sc Heerenveen

Foto: AZ-uit zure hap in toetje van sc Heerenveen

Interim-trainer Ole Tobiasen noemde de nacompetitie om Europees voetbal al een ‘toetje’ voor sc Heerenveen, aangezien de Friezen het grootste deel van het reguliere seizoen meer op weg leken richting play-offs tegen degradatie. Vandaag bleek AZ-uit de zure hap in het Friese toetje: er werd met 2-0 verloren in Alkmaar.

Het heenduel in Heerenveen eindigde nog in 3-2, dankzij goals van de thuisclub in de 90ste en 95ste minuut. Vandaag schoot AZ echter uit de startblokken met een vroege openingstreffer van Dani de Wit, die beheerst afrondde na een goede lange pass van Jordy Clasie achter de Friese defensie.

In het restant van de negentig minuten had AZ wel veel de bal, maar tot écht grote kansen kwam het amper. Ongetwijfeld speelde daar ook het gemis van Owen Wijndal (geblesseerd, vervangen door de Hongaarse jongeling Milos Kerkes) in mee. De tegenstander wist op zijn beurt het spitsenduo Amin Sarr – Sydney van Hooijdonk slechts sporadisch aan het werk te zetten.

Aboukhlal gouhaantje

In de 89ste minuut sloeg AZ dan toch nog een keer toe: Zakaria Aboukhlal, gouden invaller van coach Pascal Jansen, trof een minuut voor tijd – wederom op aangeven van Clasie, en wederom na onoplettendheid bij Lucas Woudenberg -, doel. Heerenveen werd in rouw gedompeld.

In de finaleronde van de nacompetitie wacht een tweeluik met de winnaar van Vitesse versus FC Utrecht; het heenduel in Utrecht afgelopen midweek eindigde in 3-1.

TIP: 2.29x je inleg als Vitesse wint (+250eu startbonus bij Circus)

Scoreverloop: 1-0 (06′) Dani de Wit, 2-0 (89′) Zakaria Aboukhlal

Wie gaat ook de finaleronde bereiken?

  • Vitesse
  • Utrecht
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie