AZ baalt: “Onze vijfde plek is heel teleurstellend”

Foto: AZ baalt: “Onze vijfde plek is heel teleurstellend”

AZ blies een tijdje geleden nog hoog van de toren: de Alkmaarders gaven aan zichzelf een ‘topdrieclub’ te vinden. Daarom ervaart men in het AFAS Stadion de vijfde plek in het Eredivisie-seizoen 2021-2022 ook als een nederlaag…

“Onze vijfde plek is heel teleurstellend”, begint coach Pascal Jansen zijn verhaal in gesprek met Voetbal International. “Je begint met heel veel ambitie en energie aan een nieuw seizoen, ondanks wat er vorige zomer allemaal op spelersgebied is gebeurd. In de goede middenperiode hebben we de kwaliteiten van onze huidige selectie kunnen zien.”

Hij vervolgt: “Dan denk je te hebben afgerekend met de slechte start van het seizoen en doe je er alles aan die lijn door te trekken. In de wetenschap waartoe deze ploeg wel degelijk in staat is. Het is ontzettend zonde dat alles waarvoor we zo hard hebben gewerkt, in de laatste fase van de competitie onder druk is komen te staan. Daaruit moeten we allemaal onze lessen trekken.”

Wijndal

Owen Wijndal zoekt naar een verklaring voor de mindere resultaten: “Het is heel moeilijk hier je vinger op te leggen. Maar als het spannend wordt, leveren we te weinig. Dat is nu wel duidelijk. We zijn veel te wisselvallig dit seizoen. De eerste weken verspeelden we ook al veel punten, maar toen was het spel nog goed. In de sterke periode daarna beloonden we ons spel met overwinningen en ook als het minder soepel draaide trokken we alsnog de punten over de streep. Dat we zo slecht eindigen hebben we onszelf te verwijten. We hebben veel te veel weggegeven, vaak in de laatste minuten. De vijfde plaats is niet goed genoeg voor AZ. Dit is een flinke klap.”

TIP: Verdien 1.92 keer je inleg als AZ in het Abe Lenstra Stadion wint!

Gaat AZ de play-offs winnen?

  • Ik denk het wel
  • Nou…
68+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie